Siirry sisältöön

Mielen hyvinvointia ikäihmisille

Tiesitkö, että mielen hyvinvointi on kannattava sijoitus?

Mielen hyvinvointi luo pohjan terveydelle ja kokonaishyvinvoinnille. Se heijastuu myönteisellä tavalla elämänlaatuun, ihmissuhteisiin, terveellisiin elämäntapoihin ja jopa elinikään. Voidaankin sanoa, että mielen hyvinvointiin sijoittaminen antaa tuoton, joka kasvaa ajan myötä myös korkoa. Mielen hyvinvointiin sijoittaminen tarkoittaa pieniä tekoja ja arjen hyviä valintoja.

Ikäinstituutissa on kehitetty ikäihmisten mielen hyvinvoinnin tietotaitoa vahvistavia välineitä. Materiaalit, verkkosivut ja iäkkäille suunnatut tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Poimintoja tutustuttavaksi:

Ikäopisto – mielen hyvinvoinnin taitopankki on verkkosivu, josta löydät tietoa ja artikkeleita sekä runsaasti mielen hyvinvointia vahvistavia harjoituksia. Verkkosivu on kaikille avoin eikä sen käyttäminen edellytä rekisteröitymistä.

Eväitä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen –verkkokoulutuksen luentoihin, artikkeleihin ja harjoituksiin voit tutustua itsenäisesti omassa aikataulussasi. Mukaan voi ilmoittautua koska tahansa.

Mielen taitojen kortit  sisältävät 30 kysymyskorttia, jotka suuntaavat huomion arjen onnistumisiin, voimavaroihin ja vahvuuksiin. Kortteja voi käyttää itsekseen tai vaikka keskustelunaiheina ryhmissä.

Mielipakan 52 mielen hyvinvoinnin korttia sisältävät sekä pohdittavaa että kokeiltavaa. Tee itsellesi vuoden mittainen mielen hyvinvoinnin valmennusohjelma ja valitse pakasta yksi kortti viikossa.

Mielen hyvinvoinnin lähteet ja Tunne vahvuutesi –vinkkivihkoista löydät viisi mielen hyvinvoinnin harjoitusta sekä seurantataulukon harjoituskertojen kirjaamiseen.

Tutustu iäkkäille suunnattuihin maksuttomiin tilaisuuksiin.