Siirry sisältöön

Eduskunnan IKÄ-verkosto

Väestön nopean ikääntymisen vuoksi valtakunnalliset päätöksentekijät tarvitsevat ajantasaista ja monipuolista tietoa päätöksenteon tueksi. Tähän tarpeeseen perustettiin kansanedustajien, asiantuntijoiden ja kansalaisjärjestöjen yhteinen Eduskunnan IKÄ-verkosto vuonna 2018.

Verkosto jakaa ajankohtaista tutkimustietoa iäkkäiden hyvinvoinnista, taloudesta, toiveista, tarpeista ja palveluiden toimivuudesta. IKÄ-verkosto järjestää keskustelutilaisuuksia ja julkaisee niistä tietopaketteja.

Eduskunnan IKÄ-verkostossa on mukana 23 kansanedustajaa Keskustasta, Kokoomuksesta, Kristillisdemokraateista, Perussuomalaisista, SDP:stä, Vasemmistoliitosta sekä Vihreästä liitosta. Asiantuntijoita on liittynyt mukaan 42, heidän joukossaan ovat johtavat alan professorit eri yliopistoista. Mukana on myös 11 iäkkäitä edustavaa tai heidän parissaan toimivaa kansalaisjärjestöä sekä vanhusneuvostojen jäseniä.

Verkoston puheenjohtajana toimii hallituskaudella 2019-2023 kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd), varapuheenjohtajana kansanedustaja Marko Kilpi (kok) ja sihteerinä Ikäinstituutin johtaja Päivi Topo.

Verkostoon ovat tervetulleita kansanedustajat, alan tutkijat sekä kansalaisjärjestöt. Ilmoittaudu sähköpostilla ikaverkosto(at)ikainstituutti.fi.

Tietopaketit

 

Lisätietoa Eduskunnan IKÄ-verkostosta:

johtaja Päivi Topo 040 199 4770, paivi.topo(at)ikainstituutti.fi

Seuraa Twitterissä ikäpoliittista keskustelua aihetunnisteella #ikäverkosto

Eduskunnan IKÄ-verkoston twiittaavat jäsenet löydät tältä listalta