Siirry sisältöön

Ikiliikkuja

Kuva: Fotofuusio.

Kuva: Fotofuusio.

Ikiliikkuja on osa valtakunnallista ”Liikkuva”-ohjelmakokonaisuutta. Ikiliikkuja-hankkeet tukevat ikäihmisten liikunnallista elämäntapaa.

Ikiliikkujan kohderyhmänä ovat yli 65-vuotiaat, jotka eivät liiku riittävästi terveytensä kannalta. Vuonna 2020 alkavalla kaudella painopisteenä ovat kuitenkin iäkkäämmät, joilla on jo alkavia toimintakyvyn ongelmia.

Liikkuvat -ohjelmien hankkeille lähetettiin alkukysely syksyllä 2020. Ikiliikkuja-ohjelmassa on mukana 30 hanketta, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään ikäihmisten liikkumismahdollisuuksia Ikäinstituutin tuella.  

Mukana olevien hankkeiden yhteisenä tavoitteena on, että ikäihmisten osallisuus, fyysinen aktiivisuus ja liikunta lisääntyvät. Pyrkimyksenä on ikäihmisten toiminta- ja liikkumiskyvyn säilyminen ja paraneminen, jolloin mahdollisuudet toimintakykyiseen vanhuuteen vahvistuvat.

Ikiliikkuja-ohjelmaa koordinoi Ikäinstituutti ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM). Ikiliikkuja on jatkoa Ikäihmisten liikunnan kansalliselle toimenpideohjelmalle.

Lisätietoa:
suunnittelija Annele Urtamo
annele.urtamo(a)ikainstituutti.fi
Puh 040 162 7636

Sisältöjä täydennetään hankekokonaisuuden edetessä.

Vierivä kivi ei sammaloidu! 

OKM:n Ikiliikkuja-ohjelman tunnus.