Siirry sisältöön

Ikiliikkuja

Kuva: Fotofuusio.

Kuva: Fotofuusio.

Ikiliikkuja on osa valtakunnallista opetus- ja kulttuuriministeriön Liikkuvat-ohjelmakokonaisuutta. Ikiliikkujan kohderyhmänä ovat yli 65-vuotiaat, jotka eivät liiku riittävästi terveytensä kannalta.

Aluehallintoviranomaiset myöntävät vuosittain Ikiliikkuja-hankerahaa, jolla kunnat kehittävät ikäihmisten liikkumismahdollisuuksia Ikäinstituutin tuella. Tavoitteena on, että ikäihmisten osallisuus, fyysinen aktiivisuus ja liikunta lisääntyvät. Pyrkimyksenä on ikäihmisten toiminta- ja liikkumiskyvyn säilyminen ja paraneminen, jolloin mahdollisuudet toimintakykyiseen vanhuuteen vahvistuvat.

Ikiliikkuja innostaa liikkeelle -hankkeessa Ikäinstituutti kannusti vuonna 2022 13 järjestökumppanin kanssa ikääntyneitä lisäämään liikettä arjessa. Järjestöille oli tarjolla maksutonta tukea etäjumpparyhmien käynnistämiseen. Lisäksi toteutettiin yhteinen voima- ja tasapainoharjoitteluun innostava viestintäkampanja huhtikuussa ja elokuussa sekä tuotetaan yhteisiä liikuntamateriaaleja juuri eläkkeelle jääneille Voitas.fi -sivustolle.

Lisätietoa:
Ikiliikkuja-hankkeista: suunnittelija Anna-Maria Mansikka 040 592 8574
Ikiliikkuja-kampanjasta: viestintäkoordinaattori Anne Honkanen 040 081 4550
etunimi.sukunimi@ikainstituutti.fi

Lisää voimaa vuosiin!

Ikiliikkuja-tunnus