Siirry sisältöön

Ikiliikkuja

Kuva: Fotofuusio.

Kuva: Fotofuusio.

Ikiliikkuja on osa valtakunnallista ”Liikkuva”-ohjelmakokonaisuutta. Ikiliikkuja-hankkeet tukevat ikäihmisten liikunnallista elämäntapaa.

Ikiliikkujan kohderyhmänä ovat yli 65-vuotiaat, jotka eivät liiku riittävästi terveytensä kannalta. Vuonna 2020 alkavalla kaudella painopisteenä ovat kuitenkin iäkkäämmät, joilla on jo alkavia toimintakyvyn ongelmia.

Ikiliikkuja-hankekokonaisuudessa on mukana 70 hanketta, jotka ovat saaneet aluehallintovirastojen (AVI) myöntämän Liikunnallisen elämäntavan edistämisen hankeavustuksen. Kevään 2020 aikana hankkeisiin ollaan yhteydessä ja kartoitetaan mentoroinnin ja tuen tarvetta.

Mukana olevien hankkeiden yhteisenä tavoitteena on, että ikäihmisten osallisuus, fyysinen aktiivisuus ja liikunta lisääntyvät. Pyrkimyksenä on ikäihmisten toiminta- ja liikkumiskyvyn säilyminen ja paraneminen, jolloin mahdollisuudet toimintakykyiseen vanhuuteen vahvistuvat.

Ikiliikkuja-hankekokonaisuutta koordinoi Ikäinstituutti ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM). Ikiliikkuja on jatkoa Ikäihmisten liikunnan kansalliselle toimenpideohjelmalle.

Lisätietoa:
suunnittelija Annele Urtamo
annele.urtamo(a)ikainstituutti.fi
Puh 040 162 7636

Sisältöjä täydennetään hankekokonaisuuden edetessä.

Vierivä kivi ei sammaloidu!