Siirry sisältöön

Onninpolku, Kokkola

Kokkolan Onninpolku on esteetön ja turvallinen lähiliikuntapaikka iäkkäille sekä kaikenikäisten kohtaamispaikka, mukuloista mummuihin. Polku

sijaitsee Honkaharjun toimintakeskuksen yhteydessä.

Osoite: Sairaalakatu 2, 67100 Kokkola

Idea lähti Eini Pikkaraiselta, kun hän työnsi pyörätuolissa olevaa miestään mäkisellä tiellä. Nyt toimintakeskuksen kupeessa kiemurtelee hänen edesmenneen miehensä mukaan nimetty polku.

Polun suunnitteli opinnäytetyötään tekevä toimintaterapeutti Susanna Sepponen. Jo suunnitteluvaiheessa kuultiin asukkaita, omaisia ja henkilökuntaa sekä lähialueen asukkaita.

Onninpolulla on otettu huomioon esteetön liikkuminen: reitti on valaistu pehmeästi ja käytävän varrella on levähdyspaikkoja värikkäine penkkeineen. Penkkien mitoitukset ja etäisyydet on huomioitu sopiviksi iäkkäille, ja myös liikuntaesteiset ja heidän saattajansa on otettu huomioon. Luonnon eri elementit ovat vahvasti esillä, kukkien lisäksi alueella kasvaa mansikoita ja siellä on myös lava, jossa voidaan järjestää pienimuotoisia esityksiä ja grillijuhlia. Kävelyreitille on sijoitettu pienehkö leikkipaikka eri sukupolvien kohtaamispaikaksi. Halutessaan iäkkäät voivat vaikkapa vain istua ja seurata lasten leikkiä.

Onninpolulla voi kävelyn lisäksi kastella kukkia, poimia mansikoita, ruokkia lintuja, seurata lasten hiekkaleikkejä, nauttia esityksistä tai kuunnella veden virtausta, haravoida, seurustella – tai vain seurailla muiden touhua tai luontoa.