Siirry sisältöön

Paltanpuiston Palvelukeskus, Paimio

Paltanpuiston palvelukeskuksen aisti- ja liikuntapiha Paimiossa on erityisesti iäkkäille ja toimintakyvyltään heikentyneille suunniteltu piha, jossa asukkaat voivat ulkoilla ja nauttia ympäristöstä kaikkina vuodenaikoina.

Palvelukeskuksessa on palveluasumista ja ympärivuorokautista hoitoa tarjoavia yksiköitä. Palvelukeskuksen laajennuksen yhteydessä rakennettiin toiminnallinen piha, joka avattiin vuonna 2009. Pihan tavoitteena on tarjota asukkaille mahdollisuus itsenäiseen ja turvalliseen ulkona liikkumiseen.

Osoite: Paltantie 4, 21530 Paimio

Kotisivut

  • Pihasta on tehty mahdollisimman esteetön, esteettinen, harjoittava ja houkutteleva muun muassa aitaamalla alue, istuttamalla monipuolista kasvillisuutta sekä rakentamalla erilaisia reittejä ja oleskelun ja toiminnan paikkoja.  Pihalla on myös mahdollisuus rentoutua katselemalla, kuuntelemalla ja tarkkailemalla luontoa.
  • Iäkkäille suunnitellut penkit on sijoiteltu 20 m:n välein, jolloin näköyhteys seuraavaan levähdyspaikkaan rohkaisee jatkamaan matkaa.
  • Pihalla on monipuolisia ja turvallisia reittejä, joiden pintamateriaali on tasainen ja reunoilla kaiteet.
  • Huvimaja ja terassit ovat suosittuja oleskelupaikkoja. Huonoilla ilmoilla suojassa oleviin oleskelupaikkoihin pääsee esteettömästi.
  • Monipuolinen ja perinteinen kasvillisuus tarjoaa runsaasti aistielämyksiä ja herättää muistoja.
  • Toimintakykyä voidaan pihassa harjoittaa liikkumalla erilaisilla reiteillä ja tekemällä pihatöitä. Pihasta löytyy tasapainolankku, nojailupuomeja, portaat ja istutuspöytä, jonka korkeutta voidaan säätää käyttäjälle sopivaksi.

Kuvat Minna Malin.