Siirry sisältöön

Yhdessä kotikulmilla

Yhdessäoloa naapureiden kesken. Kuva: Siri Sipilä

Yhdessäoloa naapureiden kesken. Kuva: Siri Sipilä

Mukavaa toimintaa lähellä kotia

Yhdessä Kotikulmilla®-toiminta  tarjoaa kaupunkien ja lähiöiden iäkkäille asukkaille iloista yhteistä tekemistä lähellä kotia eli taloyhtiöiden kerhotiloissa, pihoilla ja lähipuistoissa. Myös muut asukkaat ovat tervetulleita mukaan. Asukkaat suunnittelevat yhdessä mitä haluavat tehdä.

Yhdessä voidaan esim. kahvitella, visailla, pelailla, ulkoilla, laulaa ja pitää nyyttäreitä. Paikallisia toimijoita kuten kaupunkia, järjestöjä ja seurakuntaa kannustetaan tarjoamaan sisältöjä Kotikulmilla-tapaamisiin. Toimintaa ohjaavat vapaaehtoiset TaloTsempparit, jotka ovat usein taloyhtiön asukkaita.

Yhdessäolo lisääntyy ja yksinäisyys vähenee

Toimintaa kehitettiin asukkaiden, vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa Helsingissä ja Kotkassa (Yhdessä kotikulmilla -hanke 2017–2019). Toiminta on vastaanotettu hienosti ja tulokset ovat hyviä: yksinäisyys on lievittynyt ja tilalle on tullut iloa, yhteistä tekemistä, yhteisöllisyyttä ja uusia ystäviä.

Vuonna 2020 toiminta laajenee Helsingin ja Kotkan lisäksi Lahteen, Lieksaan, Riihimäelle ja Vantaalle. Lue lisää tuloksista TiiTu-uutiskirjeestä PDF. Entä tiesittekö, että Yhdessä kotikulmilla -hanke palkittiin Vuoden vanhusteko -palkinnolla 2019

Ikäinstituutti tukee toimintaa

Ikäinstituutti tarjoaa mukaan lähteville taloyhtiöille ilmaiseksi starttikassin sekä Vinkkejä taloyhtiön Kotikulmilla-toimintaan -oppaan. Lisäksi taloyhtiöiden on mahdollista tilata materiaalia käyttöönsä. Vapaaehtoiset TaloTsempparit saavat maksuttoman valmennuksen, tukea, lisäkoulutusta ja virkistystä.

Paikallisten yhteistyökumppaneiden tueksi on laadittu Opas Kotikulmilla-toiminnan toteuttamiseen. Ikäinstituutti on mukana järjestämässä alueilla Kotikulmilla-infotilaisuuksia, joissa etsitään uusia taloyhtiöitä ja vapaaehtoisia. Lisäksi vuosittain toteutetaan Kotikulmilla-päiviä ideoiden vaihtamiseksi ja toiminnan kehittämiseksi.

Olkaa yhteydessä Kotikulmilla-tiimiin:

Voitte myös jättää soittopyynnön, niin olemme yhteydessä.

  • koordinaattori Jukka Murto, puh. 040 552 7100
  • suunnittelija Outi Mustonen, puh. 040 552 7793
  • suunnittelija Tiina-Kaisa Mattila, puh. 040 358 6314

etunimi.sukunimi@ikainstituutti.fi