Ollaan yhdessä kotikulmilla!

Yhteisellä toiminnalla iloa taloyhtiöihin

Yhdessä kotikulmilla -hanke (2017–2019) tuo toimintaa taloyhtiöihin ja lisää asukkaiden yhteistä tekemistä. Jokainen voi osallistua omien voimavarojensa mukaan – juuri niin kuin itselle sopii!

Yhteinen toiminta on tarkoitettu yli 60-vuotiaille ja muillekin asukkaille. Mukaan toivotaan erityisesti paljon kotona aikaa viettäviä, liikkumispulmissa olevia tai seuraa kaipaavia iäkkäitä. Toiminta tapahtuu taloyhtiöiden tiloissa ja niiden läheisyydessä.

Hankekaupunkeja ovat Helsinki ja Kotka. Hankkeessa luodaan Liikkuva taloyhtiö -toimintamalli, jota on mahdollista käyttää eri puolilla Suomea.

Mielekästä toimintaa yhteistyöllä

Toimintaa suunnitellaan yhdessä iäkkäiden asukkaiden, asuinalueen järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Yhteinen toiminta voi olla esimerkiksi keskusteluporukoita, yhdessä ulkoilua, jumppaa ja tutustumista lähiympäristöön. Tärkeää on yhdessä oleminen ja tekeminen.

TaloTsempparit naapuruston kannustajina

Yhteistä toimintaa vetävät vapaaehtoiset TaloTsempparit. He voivat olla asukkaita, järjestöjen ja yhteisöjen vapaaehtoisia, opiskelijoita tai muita toiminnasta kiinnostuneita. TaloTsempparit saavat Ikäinstituutista maksuttoman perehdytyksen, tukea sekä materiaaleja toimintaansa.

Hankkeen yhteyshenkilöt

suunnittelija-koordinaattori Jukka Murto, 040 552 7100Kotikulmilla3
suunnittelija Outi Mustonen, 040 552 7793
etunimi.sukunimi(at)ikainstituutti.fi