Siirry sisältöön

Kotikulmilla-toiminta

Kesäaikaan viihdytään pihakeinussa. Kuva: Siri Sipilä

Kesäaikaan viihdytään pihakeinussa. Kuva: Siri Sipilä

Iloista yhdessäoloa taloyhtiöissä

Kotikulmilla-toiminta on suunnattu kaupungeissa ja lähiöissä asuville iäkkäille. Asukkaat suunnittelevat yhdessä mitä he haluavat tehdä: juttelevat ehkä kahvikupin äärellä, pelaavat tai liikkuvat. He toivovat myös vieraita taloyhtiöönsä, ohjaamaan vaikkapa jumppaa tai kertomaan paikallisista palveluista. Tätä ryhmämuotoista toimintaa toteutetaan lähellä iäkkäiden kotia – taloyhtiöiden kerhotiloissa, pihoilla ja lähipuistoissa.

Mukaan toivotaan erityisesti niitä iäkkäitä, jotka viettävät paljon aikaa kotona, joilla on pulmia liikkumisessa tai joiden elämäntilanne on sitova. Myös muut asukkaat ovat tervetulleita osallistumaan. Vapaaehtoiset TaloTsempparit ohjaavat toimintaa.

Kotikulmilla-toiminta on kehitetty asukkaiden, vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa Yhdessä kotikulmilla -hankkeessa Helsingissä ja Kotkassa. Jatkossa toimintaa laajennetaan Helsingin ja Kotkan lisäksi Lahteen, Lieksaan, Riihimäelle ja Vantaalle. Muilla paikkakunnilla on mahdollista hyödyntää toiminnasta tehtyjä oppaita ja tukimateriaaleita.

Kysy lisää:

koordinaattori Jukka Murto, puh. 040 552 7100
suunnittelija Outi Mustonen, puh. 040 552 7793
etunimi.sukunimi(at)ikainstituutti.fi