Ollaan yhdessä kotikulmilla!

Yhdessä kotikulmilla -hankkeessa (2017–2019) lisätään yhdessäoloa taloyhtiöissä ja vähennetään ikäihmisten yksinäisyyttä. Toiminta on tarkoitettu yli 60-vuotiaille ja muillekin kotona päiviään viettäville.

Yhteinen toiminta tapahtuu taloyhtiöiden omissa tiloissa ja niiden läheisyydessä. Mukaan toivotaan erityisesti niitä iäkkäitä, jotka viettävät paljon aikaa kotona, joilla on pulmia liikkumisessa tai jotka kaipaavat seuraa.

Toimintaa suunnitellaan iäkkäiden toiveita kuulemalla yhteistyössä asukkaiden, asuinalueen järjestöjen ja muiden tahojen kanssa. Toiminta voi olla esimerkiksi keskusteluporukoita, yhdessä ulkoilua, tasapainorata, voimajumppaa, pelejä ja tutustumista lähiympäristöön. Tärkeää on yhdessä oleminen ja tekeminen.

Asukkaista, järjestöistä ja muista tahoista valmennetaan toiminnan vetäjiksi vapaaehtoisia TaloTsemppareita. Maksuttomasta valmennuksesta vastaa Ikäinstituutti.

Lähellä järjestettävä toiminta madaltaa osallistumista ja vahvistaa yhteisöllisyyttä asuinalueilla. Samalla ikäosaaminen ja tieto ikäihmisten toiveista lisääntyvät.

Hanke toteutetaan Helsingissä ja Kotkassa. Hankkeessa luodaan Liikkuva taloyhtiö -toimintamalli, jota levitetään valtakunnalliseen käyttöön. Hanke on saanut rahoitusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksesta (STEA, ent. Raha-automaattiyhdistys).

Hankkeen yhteyshenkilöt:

suunnittelija-koordinaattori Jukka Murto, 040 552 7100Kotikulmilla3
suunnittelija Outi Mustonen, 040 552 7793
etunimi.sukunimi(at)ikainstituutti.fi