Siirry sisältöön

Yhdessä kotikulmilla

Yhdessäoloa lähellä kotia

Yhdessä Kotikulmilla®-toiminta on iäkkäille asukkaille suunnattua ryhmämuotoista tekemistä. Myös muut asukkaat ovat tervetulleita osallistumaan. Asukkaat suunnittelevat porukalla, mitä haluavat tehdä. Voidaan vaikkapa pelata sisä- ja ulkopelejä, käydä kävelyretkillä sekä kahvitella. Vapaaehtoiset, koulutetut TaloTsempparit toimivat ohjaajina taloyhtiön kerhotilassa, pihalla ja lähialueella.

Kotikulmilla-toimintaa toteutetaan Helsingissä, Heinolassa, Joensuussa, Kotkassa, Lahden seudulla, Lieksassa, Riihimäellä, Turussa ja Vantaalla. Ikäinstituutti tukee näitä paikkakuntia.

Toiminnan hyödyt

Ensinnäkin Kotikulmilla-ryhmä kokoontuu lähellä asukkaiden koteja. Toiseksi yhdessäolo ja asukasviihtyvyys vahvistuvat. Kolmanneksi se on valmis tapa, johon saa Ikäinstituutin Kotikulmilla-tiimin tuen. Paikalliset toimijat tulevat myös tutuiksi yhteisen tekemisen myötä. Ikäinstituutti kannustaa nimittäin kunnan eri toimijoita, järjestöjä, oppilaitoksia ja yrityksiä tukemaan Kotikulmilla-ryhmiä.

Kotikulmilla-toiminnan tulokset ovat hyviä. Osallistuminen on tuonut iloa, muihin asukkaisiin on tutustuttu paremmin sekä yksinäisyyden tunne on lievittynyt.

Kysy mieluusti lisää Kotikulmilla-tiimiltä: katso yhteystiedot.