Siirry sisältöön

Yhdessä kotikulmilla

Leppoisa kahvitteluhetki naapureiden kanssa. Kuva: Malin Gustafsson

Leppoisa kahvitteluhetki naapureiden kanssa. Kuva: Malin Gustafsson

Lähellä kotia 

Yhdessä Kotikulmilla®-toiminta tarjoaa kaupungeissa asuville iäkkäille yhteistä tekemistä. Myös muut asukkaat ovat tervetulleita osallistumaan. Asukkaat suunnittelevat porukalla, mitä haluavat tehdä. Voidaan vaikkapa muistella, pelata sisä- ja ulkopelejä, käydä kävelyretkillä sekä kahvitella. Vapaaehtoiset, koulutetut TaloTsempparit toimivat ohjaajina taloyhtiön kerhotilassa, pihalla ja lähialueella. 

Toiminnan hyödyt 

Ensinnäkin Kotikulmilla-ryhmä kokoontuu lähellä asukkaiden koteja. Toiseksi yhdessäolo ja asukasviihtyvyys vahvistuvat. Kolmanneksi se on valmis tapa, jota Ikäinstituutin Kotikulmilla-tiimi tukee. Paikalliset toimijat tulevat myös tutuiksi yhteisen tekemisen myötä. Ikäinstituutti kannustaa nimittäin kunnan eri toimijoita, järjestöjä, oppilaitoksia ja yrityksiä tukemaan Kotikulmilla-ryhmiä. 

Kotikulmilla-toiminnan tulokset ovat hyviä. Osallistuminen on tuonut iloa, muihin asukkaisiin on tutustuttu paremmin sekä yksinäisyyden tunne on lievittynyt. 

Kotikulmilla-ryhmiä on tällä hetkellä Helsingissä, Heinolassa, Kotkassa, Lahdessa, Lieksassa, Lohjalla, Riihimäellä, Tampereella ja Vantaalla. Mukaan ovat lähdössä Joensuu ja Turku. Kotikulmilla-tiimi tukee näitä paikkakuntia. Kertokaa Kotikulmilla-tiimille, kun yhteistyö kiinnostaa. 

 

Yhdessä Kotikumilla -tunnus.