Siirry sisältöön

Yhdessäolo vahvistuu kotikulmilla

Kesäaikaan viihdytään pihakeinussa. Kuva: Siri Sipilä

Kesäaikaan viihdytään pihakeinussa. Kuva: Siri Sipilä

Yhteisellä toiminnalla iloa taloyhtiöihin

Yhdessä kotikulmilla -hanke (2017–2019) tuo iloa ja yhteisöllisyyttä iäkkäiden asuttamiin taloyhtiöihin. Asukkaat suunnittelevat yhdessä, mitä haluavat tehdä naapureiden kanssa kerhohuoneissa ja pihalla.

Yhdessä voidaan esimerkiksi kahvitella, rupatella, visailla, pelailla, kävellä ja pitää levyraateja. Yhteinen Kotikulmilla toiminta on tarkoitettu iäkkäille ja muille asukkaille. Erityisesti mukaan toivotaan niitä iäkkäitä, jotka viettävät paljon aikaa kotona ja kaipaavat seuraa.

Toiminta tapahtuu taloyhtiöiden tiloissa ja läheisyydessä. Toimintaa ohjaavat vapaaehtoiset TaloTsempparit, jotka saavat Ikäinstituutista valmennuksen, tukea sekä materiaaleja. Asukkaiden yhteistä tekemistä on kehitetty yli 20 taloyhtiössä Helsingin ja Kotkan eri kaupunginosissa. Mukana on sekä vuokrataloyhtiöitä että omistuspohjaisia taloja.

Hankkeessa on tärkeää saatella yhteistyöhön saman alueen toimijoita. Kaupunkien työntekijöiden ja paikallisten järjestöjen avulla on muun muassa löydetty sopivia taloyhtiöitä, toteutettu yhteistapahtumia ja saatu vierailijoita esittelemään omaa toimintaansa taloyhtiöiden tiloihin.

Kysy lisää:

suunnittelija-koordinaattori Jukka Murto, puh. 040 552 7100
suunnittelija Outi Mustonen, puh. 040 552 7793
etunimi.sukunimi(at)ikainstituutti.fi