Ollaan yhdessä kotikulmilla!

Yhteisellä toiminnalla iloa taloyhtiöihin

Yhdessä kotikulmilla -hanke (2017–2019) tuo toimintaa taloyhtiöihin ja lisää asukkaiden yhteistä tekemistä. Yhdessä voidaan esimerkiksi jutella, kahvitella, jumpata, pelata ja ulkoilla.

Yhteinen toiminta on tarkoitettu erityisesti iäkkäille, mutta kaikki asukkaat ovat lämpimästi tervetulleita. Mukaan toivotaan varsinkin niitä iäkkäitä, jotka viettävät paljon aikaa kotona, joilla on pulmia liikkumisessa tai jotka kaipaavat seuraa. Toiminta tapahtuu taloyhtiöiden tiloissa ja niiden läheisyydessä.

Hankekaupunkeja ovat Helsinki ja Kotka. Hankkeessa luodaan Liikkuva taloyhtiö -toimintamalli, jota on mahdollista käyttää eri puolilla Suomea.

Mielekästä toimintaa yhteistyöllä

Toimintaa suunnitellaan yhdessä iäkkäiden asukkaiden, asuinalueen järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Tärkeää on yhdessä oleminen ja tekeminen.

TaloTsempparit toimivat naapuruston hyväksi

Yhteistä toimintaa vetävät vapaaehtoiset TaloTsempparit. He voivat olla asukkaita, järjestöjen ja yhteisöjen vapaaehtoisia, opiskelijoita, eläkeiän kynnyksellä olevia tai muita toiminnasta kiinnostuneita. TaloTsempparit saavat Ikäinstituutista maksuttoman perehdytyksen, tukea sekä materiaaleja toimintaansa.

Hankkeen yhteyshenkilöt

suunnittelija-koordinaattori Jukka Murto, 040 552 7100
suunnittelija Outi Mustonen, 040 552 7793
etunimi.sukunimi(at)ikainstituutti.fi