Siirry sisältöön

Maksuttomat tilaisuudet ammattilaisille

KävelyTsemppari -perehdytys

29.8.2024 klo 13-14.30 järjestettävässä perehdytyksessä saat välineitä Hyvän mielen kävelyiden (yhteiskävelyiden) ohjaamiseen. Ikäinstituutti tukee sinua mm. aloitusmateriaalilla, kuukausittaisilla vinkeillä, lisäkoulutuksilla ja virkistystilaisuuksilla.

Tule innostamaan iäkkäitä ja muita ulkoilemaan! Lisätietoa ja ilmoittautumiset

TaloTsemppari -valmennus

10.9.2024 klo 9-11 järjestettävästä TaloTsemppari-valmennuksessa saat välineitä aloittaa iäkkäille asukkaille suunnatun Kotikulmilla-ryhmän. Suunnittelet ryhmän sisällön yhdessä asukkaiden kanssa. Porukalla voidaan vaikkapa pelata, jumpata ja ulkoilla. Ryhmä voi kokoontua esimerkiksi talokohteen kerhohuoneella, ulkona tai asukastilassa.

Valmennus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan, liikunnan, opetuksen, vanhustyön ja muille kiinnostuneille ammattilaisille. Suosittelemme toimimaan työkaverin kanssa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Mielikahvila

Mielikahvila on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa paneudutaan ikäihmisten mielen hyvinvointiin ja sen vahvistamisen keinoihin. Maksuton verkkokahvila on suunnattu kunnissa, hyvinvointialueella ja järjestöissä iäkkäiden parissa työskenteleville ammattilaisille.

10.9.2024 klo 13-14.15 Mielikahvilassa tarjolla on tietoa mielen hyvinvoinnista sekä esimerkkejä mielen hyvinvointia edistävistä toimintatavoista. Lisätietoa ja ilmoittautumiset 

Liikuntaneuvontaa ikäihmisille

8.10.2024 klo 9-14 järjestettävässä koulutuksessa tutustut iäkkäiden liikuntaneuvonnan perusteisiin, saat työvälineitä ja valmiuksia käytännön liikuntaneuvontaan ja opit suunnittelemaan ja järjestämään liikuntaneuvontaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Koulutus on suunnattu liikunnan, kuntoutuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille julkisella, järjestö- tai yksityissektorilla. Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Ikäystävällinen ja turvallinen asuinympäristö – tietoa ja keinoja kehittämiseen /pilotti

Millainen on ikäystävällinen ja turvallinen asuinympäristö? Miten sillä voidaan tukea ikääntyneiden kotona asumista? Tässä koulutuksessa saat tietoa ja eväitä asuinympäristön tarkasteluun iäkkäiden näkökulmasta sekä käytännön keinoja ikääntyneiden hyvinvointia tukevan ympäristön kehittämiseksi.

Maksuton koulutus koostuu kahdesta etätapaamisesta 22.10. ja 29.10. ja niiden välissä tehtävästä pienestä harjoituksesta.

Koulutus on suunnattu ikäihmisten asumisen ja palvelujen parissa työskenteleville, kuten kuntien ja hyvinvointialueiden asumisen ja vanhustyön ammattilaisille, suunnittelijoille ja päättäjille sekä järjestöjen ja vanhusneuvostojen edustajille.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Ikävoimala -webinaarit

Maksuttomassa webinaarisarjassa kuulet tutkittua ja ajankohtaista tietoa sekä innostavia esimerkkejä ikäihmisten liikunnasta, mielen hyvinvoinnista sekä luonnon hyvinvointivaikutuksista ja koiraulkoiluystävätoiminnasta. Voit osallistua molempiin webinaarisarjan verkkoluennoille tai valita itsellesi sopivimman.
24.10.2024 klo 13-14 Hyvä arki ei synny ilman kehon ja mielen liikettä
7.11.2024 klo 13-14 Hyvä vanhuus edellyttää yhteyttä luontoon