Siirry sisältöön

Vapaaehtoiseksi tai kouluttajaksi

Mitä vapaaehtoistehtäviä on?

Tule TaloTsemppariksi tai KävelyTsemppariksi! Pääset luotsaamaan iäkkäille suunnattua Kotikulmilla-ryhmää. TaloTsempparina toimit taloyhtiön tai naapuruston tiloissa. KävelyTsempparina puolestaan ohjaat kävelyporukkaa. Suunnittelet ohjelman yhdessä iäkkäiden kanssa ja osallistut ryhmän tapaamisiin. Vapaaehtoistehtäviisi voi kuulua erinäisiä käytännön järjestelyitä. Jaat tehtäviä muiden vapaaehtoisten tai asukkaiden kesken.

Et tarvitse aiempaa kokemusta ryhmän ohjaamisesta. Pärjäät pitkälle kuuntelemalla ja innostamalla ihmisiä. Sinut opastetaan alkuun TaloTsemppari-valmennuksessa tai KävelyTsemppari-perehdytyksessä. Ikäinstituutti tukee vapaaehtoisia mm. aloitusmateriaalilla, kuukausittaisilla vinkeillä, lisäkoulutuksilla ja virkistystilaisuuksilla.

Mitä teet kouluttajana?

Kouluttajana pääset valmentamaan kiinnostuneita TaloTsemppareiksi tai KävelyTsemppareiksi. Lisäksi toteutat vapaaehtoisten tapaamisia yhdessä Ikäinstituutin kanssa.

Tehtävä sopii sinulle, jos ohjaat iäkkäiden ryhmiä tai työskentelet sosiaali- ja terveysalan, liikunnan tai opetuksen parissa. Voit olla työelämässä tai eläkkeellä.

Sinut perehdytetään TaloTsemppari-kouluttajakoulutuksessa. Se koostuu 1 verkkokohtaamisen lisäksi tehtävistä, paikallisen valmennuksen (3–4 t) toteutuksesta sekä arviointikerrasta. Ikäinstituutti tukee valmennuksen ja perehdytyksen järjestelyissä, valmiilla materiaaleilla ja tilaisuuksilla.

Näin pääset mukaan

Osallistu TaloTsemppari-valmennukseen, KävelyTsemppari-perehdytykseen tai TaloTsemppari-kouluttajakoulutukseen. Löydät tulevat koulutukset Ikäinstituutin koulutussivulta. Tai ilmoita kiinnostuksestasi:

Outi Mustonen, puh. 040 552 7793

outi.mustonen@ikainstituutti.fi