Siirry sisältöön

Ikäinstituutti

Ikäinstituuttia ylläpitää säätiö, joka perustettiin vuonna 1971 edistämään hyvää vanhuutta.

Ikäinstituutti on kolmannella sektorilla toimiva asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää hyvää vanhenemista tutkimuksen, kehittämisen ja koulutuksen keinoin. Työntekijöitä on 30.

Painotamme terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämistä. Ydinteemamme ovat liikkuminen, mielen hyvinvointi, osallisuus ja ikäystävällinen asuminen. Iäkkään ääni on työmme lähtökohta.

Ikäinstituuttia ylläpitää Ikäinstituutin säätiö ja päärahoitus toimintaan tulee STEA:lta. Eri hankkeisiin saadaan rahoitusta myös muista lähteistä kuten ministeriöistä. Vuosibudjetti on 2,3 miljoonaa.

Jämsänkatu 2, 00520 Helsinki
puh. 09-6122 160 (heinäkuussa suljettu)
s-posti: info@ikainstituutti.fi

Toimiston saavutettavuustiedot

 

Ajankohtaista

Haemme viestinnän asiantuntijaa

Haemme viestinnän asiantuntijaa

Monipuolinen viestinnän ammattilainen koordinoi päivittäisviestintää, tekee kehittämis- ja tutkimushankkeiden sekä kampanjoiden viestintää. Jätä hakemuksesi 24.5. mennessä.

Arkisto

Iästä ja elämästä -blogi

Indikaattorit ikäystävällisyyden edistämisen apuna

Indikaattorit ikäystävällisyyden edistämisen apuna

Kuntien ja hyvinvointialueiden yhteisenä tehtävänä on edistää ja ylläpitää kaiken ikäisten asukkaittensa hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä. Väestön ikääntymiseen varautuminen vaatii kunnilta ja alueilta aktiivista ikääntymispolitiikkaa, suunnittelua, toimien seurantaa sekä arviointia. Kyse on laajoista, sektorit ylittävistä tavoitteista, ja laatu- ja vaikuttavuustiedon merkitys on ensiarvoisen tärkeää näiden tavoitteiden saavuttamisessa.

Hyviä hetkiä

Hyviä hetkiä

Vuosi 2067. Kuinka kaunis auringonpaisteessa kylpevä syksyinen järvi voikaan olla. Katselen maisemaa, jossa on paljon tuttua. En osaa nimetä missä olemme, mutta tiedän olevani jossain, jossa on hyvä olla.

Kuinka ennustaa tulevaa?

Kuinka ennustaa tulevaa?

Kun eliniänodote kasvaa ja elämänkulku venyy, on myöhäinen aikuisikä muutoksessa. Emme välttämättä osaa tunnistaa myöhäiseen aikuisikään muodostuvia elämänvaiheita, emmekä kuvitella muutoksia ikääntyneiden toimintakyvyssä, tarpeissa ja ympäristöissä, joita ajan myötä tapahtuu. Tarvitaan tutkimusta ja analyysejä tulevaisuuden iäkkäistä ja tämän ryhmän tarpeista ja mieltymyksistä.

Uusi strategia ponnistaa tutuista askelmerkeistä

Uusi strategia ponnistaa tutuista askelmerkeistä

Ikäinstituutti aloittaa uuden strategiakautensa yhteiskunnassa, johon peilautuu hoiva-alan, kriisien ja vapaaehtoistyön haasteet. Meneillään on historiamme suurin uudistus sosiaali- ja terveyspalveluissa. Julkinen keskustelu hakee ravistelevia otsikoita ja huolipuhetta. Tämä keskustelu tarvitsee vastapainokseen tuloksellista toimintaa ja onnistuneita tarinoita. Tässä Ikäinstituutilla on paljon annettavaa. Tarjoamme innostavia ratkaisuja hyvään vanhenemiseen. Jatkamme työtämme tutuilla teemoilla: liikunta, mielen hyvinvointi, osallisuus ja ikäystävällinen ympäristö. Iäkkään ääni on työmme lähtökohta. Tähtäämme siihen, että meillä on iäkkäiden voimavarat tunnistava ja osallisuuden mahdollistava yhteiskunta.

Arkisto