Siirry sisältöön

Julkaisut

muistelu-vuorovaikutusmenetelmanaMuistelu vuorovaikutusmenetelmänä oppaassa kuvataan muistelun merkitystä vuorovaikutuksessa ja keinona tukea ikäihmisen elämän tarkoituksellisuuden tunnetta ja mielen hyvinvointia. Lataa opas (PDF).

 

 

 

vanhuuden-mieliVanhuuden Mieli -hankkeen kokoava julkaisu sisältää hankkeessa tuotettua tietoa ja ikäihmisten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi kehitettyjä välineitä. Lataa opas (PDF).

 

 

 

mielen-hyvinvoinnin-siltaMielen hyvinvoinnin silta – opas keskusteluryhmän ohjaajalle. Lataa opas (PDF).

 

 

 

 

mielen-voimaaMielen Voimaa -opas käsittelee mielen hyvinvoinnin vahvistamisen mahdollisuuksia ja esittelee uusia näkökulmia oman ikääntymisen tarkasteluun. Lataa opas (PDF).

 

 

 

mental-styrkaBoken finns även på svenska: Mental Styrka. Logoterapeutiska perspektiv för att stärka det mentala välbefinnandet. Ladda ner PDF.

 

 

 

ikaantyminen-ja-mielen-hyvinvointiSuvi Friedin, Sirkkaliisa Heimosen ja Pirjo Jokisen toimittamassa katsauksessa ”Ikääntyminen ja mielen hyvinvointi” tarkastellaan ikääntymisen ja mielen hyvinvoinnin teemoja tutkimuskirjallisuudessa. Katsaus on suunnattu ensisijaisesti vanhus- ja seniorityössä toimiville tutkijoille, asiantuntijoille, opettajille sekä kehittämistehtävissä toimiville, mutta sisällöt hyödyttävät varmasti laajemminkin vanhustyössä toimivia ammattihenkilöitä. Lataa julkaisu (PDF).