Siirry sisältöön

Mielen taitoja elämänmuutoksiin ikääntyessä

Kuva: Paula Noronen

Kuva: Paula Noronen

Mielen taitoja elämänmuutoksiin ikääntyessä -hankkeessa (2023-2025) kehitetään keinoja erilaisissa muutostilanteissa elävien ikäihmisten selviytymiskyvykkyyden ja sitä tukevien mielen taitojen vahvistamiseen.

Kutsumme iäkkäitä webinaareihin ja verkkokahvilaan keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia mielen taitojen merkityksestä elämänmuutoksissa. Kehitämme keskusteluryhmätoimintaa yhdessä ikäihmisten kanssa ja luomme mallin yksilöllisille voimavarakeskusteluille.

Tuotamme oppaita ja podcast-sarjan muutosjoustavuudesta, mielen taidoista ja hyvinvoinnista. Toteutamme ammattilaisille verkkovalmennuksen elämänmuutoksia kohtaavien ikäihmisten tukemiseksi ja heidän mielen hyvinvointinsa vahvistamiseksi. Tarjoamme myös ammattilaisille webinaareja.

Toiminta perustuu positiiviseen psykologiaan ja ratkaisukeskeiseen lähestymistapaan sekä ikäihmisten äänen ja elämänkokemuksen kuulemiseen.

Hankkeen yhteistyökumppanit ovat Kampin palvelukeskus (Helsinki), Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry, Uudenmaan Muistiluotsi, Muistiliitto ry ja MIELI Suomen Mielenterveys ry. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö järjestöavustuksilla.

Lisätietoa:

Kirsi Sihvo
koordinaattori
040 513 1895
kirsi.sihvo(at)ikainstituutti.fi

Tiina Mattila
asiantuntija
040 358 6314
tiina.mattila(at)ikainstituutti.fi