Ajankohtaista

 omenapuu himmennetty

Viva -hankkeen päätösseminaari 11.10.2017

Viva-hankkeen päätösseminaarissa tutustutaan voimaantumista vahvistavan ohjauksen avaintekijöihin ja kiteytetään hankkeessa tehtyä kehittämistyötä. Paikkana on Kampin palvelukeskuksen juhlasali, osoite Salomoninkatu 21B, Helsinki.

Seminaari on maksuton! Tervetuloa mukaan!

Seminaarin ohjelma tästä.

Ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja: Tamara Björkqvist, tamara.bjorkqvist(at)ikainstituutti.fi, puh. 0407550630

 

Voimaantumisen avaimet -työpaja 5.9.2017

Viva -hankkeen Voimaantumisen avaimet -työpaja järjestetään 5.9.2017 klo 10-15.30 Helsingissä.

Pajassa pääset tutustumaan voimaantumista vahvistavan ohjauksen perusteisiin ja kokeilemaan ohjauksen menetelmiä käytännössä. Työpajasta saat mukaasi uusia näkökulmia ja ideoita, joita voit soveltaa työhösi.

Päivä on maksuton ja mukaan mahtuu 30 nopeinta ilmottautujaa, joten varaathan paikkasi pian!

Tulosta päivän ohjelma

Ilmoittaumiset

 

Viva-hankkeen valmennuspolut päättyivät

Viva -hankkeen valmennuspoluilla 20 ammattilaista perehtyi voimaantumista vahvistavaan ohjaukseen sekä läsnäolo- ja myötätuntotaitoihin. Ikäihmisten sekä muistisairauteen sairastuneiden ja heidän läheistensä mielen hyvinvointia ja sen vahvistamisen mahdollisuuksia tarkasteltiin positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisyyden valossa. Osallistujat ovat soveltaneet valmennusten antia monin eri tavoin omissa toimintaympäristöissään.

Valmennuspolkujen päätteeksi 30.3.2017 osallistujat esittelivät työstämiään postereita, joissa he kuvasivat tiedon ja välineiden soveltamista sekä uusia toimintatapoja. Osallistujat olivat muun muassa kehittäneet ryhmätoimintoja muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen, keskittyneet asiakkaan vahvuuksien tunnistamiseen sekä arjen toimintojen rikastamisen eri keinoihin.

Osallistujat kertoivat saaneensa valmennuspoluilta muun muassa ideoita ja välineitä asiakastyöhön sekä oivalluksia itsestä ohjaajana. Pienten asioiden arvostus, läsnäolon tärkeys sekä myönteisyyden merkitys ovat avautuneet uudella tavalla valmennuksen aikana. Valmennuksen koettiin tuoneen varmuutta ohjaukseen ja kohtaamisiin.

 

IMG_5152FullSizeRender (14)