Siirry sisältöön

Tossut ja tassut liikkeelle

Tossut ja tassut liikkeelle (2022–2024) on Ikäinstituutin koordinoima hanke, joka edistää kotona asuvien iäkkäiden ulkoilua vapaaehtoistoiminnan keinoin. Hankkeessa kehitetään yhdessä kumppaneiden, vapaaehtoisten ja iäkkäiden kanssa koiraulkoiluystävätoimintaa, jossa koiranomistaja hakee kävelylenkille lähtiessään naapurustossa asuvan iäkkään mukaan ulkoilemaan.

Hankkeessa tehdään yhteistyötä kuntien, hyvinvointialueiden, järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Paikallista toimintaa organisoivat tahot löydät täältä. Yrityskumppanina on valtakunnallinen lemmikkieläintarvikeketju Musti ja Mirri.

Kokemuksia hankkeen alkutaipaleelta voi lukea täältä.

Kiinnostuitko toiminnasta? Osallistu Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -kouluttajakoulutukseen!

Onko sinulla kiinnostusta ja valmiuksia käynnistää koiraulkoiluystävätoimintaa omalla paikkakunnallasi? Saat toiminnan järjestämiseen eväitä Ikäinstituutin Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -kouluttajakoulutuksesta.

Täydennysosio koiraulkoiluystävien kouluttamiseen on osana kouluttajakoulutusta ensimmäistä kertaa 8.5.2024 alkavassa kouluttajakoulutuksessa. Ota uteliaan koiranpennun asenne ja ilmoittaudu mukaan!

Jos olet kiinnostunut toiminnasta ja olet jo käynyt Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -kouluttajakoulutuksen, ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Yhteystiedot:

Saini Suutari, koordinaattori
saini.suutari(at)ikainstituutti.fi
p. 040 526 2298

Ulla Pohjanmaa, asiantuntija
ulla.pohjanmaa(at)ikainstituutti.fi
p. 040 749 6701