Siirry sisältöön

Vertaisvalmentajakoulutukset

Elämäni eläkevuodet -ryhmissä jaetaan kokemuksia eläkkeelle jäämisestä ja keskustellaan sen herättämistä odotuksista ja toiveista. Kuva: Sakari Röyskö.

Elämäni eläkevuodet -ryhmissä jaetaan kokemuksia eläkkeelle jäämisestä ja keskustellaan sen herättämistä odotuksista ja toiveista. Kuva: Sakari Röyskö.

Sinustako Elämäni eläkevuodet -vertaisvalmentaja?

Oletko eläkkeellä ja haluaisit hyödyntää osaamistasi vapaaehtoistoiminnan parissa? Sinulla on ehkä aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta tai toimit aktiivisena yhdistyksessä, johon haluaisit perustaa uutta toimintaa. Puhkutko muuten vain intoa ohjata tuoreiden eläkeläisten ryhmää ja tarjota vertaistukea liikkumisen ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen? Tervetuloa mukaan tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä!

Kouluttaudu vertaisvalmentajaksi

Ikäinstituutti kouluttaa vapaaehtoisia vertaisvalmentajiksi ohjaamaan Elämäni eläkevuodet -ryhmiä. Vertaisvalmentajat toimivat ryhmänohjaajina tavallisen ihmisen taidoin ja kannustavat osallistujia hyvinvoinnin vahvistamisessa. Ryhmän voi järjestää yksin tai yhdessä valmentajaparin kanssa.

Vertaisvalmentajakoulutus* antaa valmiudet ohjata omaa Elämäni eläkevuodet -ryhmää. Koulutuksessa perehdytään Elämäni eläkevuodet -ryhmän sisältöihin ja toteutustapoihin.

Koulutetut vertaisvalmentajat saavat käyttöönsä ryhmänohjaukseen tarvittavat materiaalit ja liittyvät vertaisvalmentajien valtakunnalliseen verkostoon.

Ikäinstituutin kouluttajat pitävät vapaaehtoisiin yhteyttä ja tukevat oman ryhmän käynnistämisessä.

Vertaisvalmentajakoulutukset

Seuraava vertaisvalmentajakoulutus järjestetään verkossa Zoom-etäyhteydellä. Koulutus on jaettu kolmelle eri päivälle. Jokaisen koulutuspäivän kesto on 3 tuntia.

Koulutuspäivät ovat 27.9., 29.9. ja 1.10. klo 10–11.30 ja klo 13–14.30.

Ilmoittaudu mukaan 10.9.2021 mennessä osoitteessa https://www.lyyti.in/Elamani_elakevuodet_vertaisvalmentaja

tai ottamalla yhteyttä saini.suutari@ikainstituutti p. 040 526 2298

*tällä hetkellä koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena koronapandemian vuoksi.