Siirry sisältöön

Hapelähteenpuisto

Hapelähteenpuisto sijaitsee Kuopion keskustan tuntumassa, sataman läheisyydessä. Se on helposti saavutettavissa joka puolelta niin autolla, pyörällä kuin jalankin. Puiston toiminnot rakentuvat alueen keskellä sijaitsevan Maljapuron ympärille.

Hapelähteenpuisto on viihtyisä ja turvallinen kaikenikäisten ympärivuotinen lähiliikuntapaikka.  Suunnittelussa on erityisesti huomioitu alueen senioriväestö, sillä esteettömyys toteutuu läpi koko puiston ja siellä on oma senioritoimintojen alue. Puisto valmistui keväällä 2011.

Osoite: Hapelähteenkatu 2, 70100 Kuopio

  • Hapelähteenpuiston käyttäjiä ovat ensisijaisesti läheisen ryhmäperhepäiväkodin ja alakoulujen lapset, Palvelualan opiston oppilaat, Suokadun palvelutalon vanhukset, Maljapuron palvelutalon kehitysvammaiset asukkaat sekä muut alueen asukkaat.
  • Hapelähteenpuiston tavoitteena on palvella keskustan asukkaita helposti saavutettavana lähiliikuntapaikkana, joka tukee perheiden yhteistä liikuntaharrastusta ja vapaa-ajan viettoa.
  • Suunnittelualueen kokonaispinta-ala on noin 1,07 hehtaaria. Alue on kokonaisuudessaan esteetön, mikä on huomioitu muun muassa pintojen kaltevuuksissa ja materiaaleissa. Reitit ovat leveitä ja selkeitä, joten liikkuminen on turvallista myös rollaattorilla ja pyörätuolilla.
  • Alueen eteläosassa on erityisesti varttuneemmalle väelle soveltuva toiminta-alue, jonne on sijoitettu kuntovälineitä. Lisäksi alueella on pelitilaa mm. petanque ja mölkky-peleille. Senioritoimintojen alue on kokonaisuudessaan 820 m².
  • Puistossa on useita oleskelualueita. Reittien varsille on sijoiteltu runsaasti erilaisia istuimia tasaisin välimatkoin. Turvallisuutta ja käyttöaikaa lisää myös valaistus ja suoja-aidat. Puistossa on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia sekä monipuolista kasvillisuutta.

Kuvat Minna Malin.