Parempikuntoinen vanhusväestö – elinvoimainen kunta

Liikkuminen on helppo, kustannustehokas ja iäkkäille mieluisa tapa vahvistaa terveyttä ja toimintakykyä. Itsenäinen elämä jatkuu pidempään ja hoivapalvelujen tarve vähenee.

Säännöllisellä voima- ja tasapainoharjoittelulla sekä ulkoilulla liikkumiskyky vahvistuu.  Elämänmenossa on helpompi pysyä kiinni. Liikunta rakentaa rytmiä arkeen, treenaa muistia ja virkistää mieltä.

Ikäinstituutti on kehittänyt järjestöjen ja kuntien kanssa jo kymmenen vuoden ajan hyviä toimintatapoja iäkkäiden liikuntaharjoitteluun. Niiden onnistuneesta käyttöönotosta on kymmeniä esimerkkejä. Hyviä käytäntöjä ovat esimerkiksi ikäihmisten liikuntaraati, tehoharjoittelujakso kuntosalilla, liikkumiskyvyn testaus, vertaisohjattu liikuntatoiminta ja ulkoliikunta.

Katso asiantuntijavideo Iloa ja elinvoimaa liikunnasta

Hanke tarjoaa ilmoittautuneille kunnille maksuttomia

  • kouluttajakoulutuksia voima- ja tasapainoharjoittelusta, ulkoilusta ja hyvistä käytännöistä
  • verkostotapaamisia ja maakunnallisia työpajoja sekä
  • oppimisympäristön verkossa.

Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriön Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön -projekti, hallituksen terveyden edistämisen kärkihanke.

Mukana_K+ñrkihankkeessa_tunnukset_FI_lila_5757Tervetuloa tekemään liikuntatekoja kotona kiikun kaakun pärjäävien ikäihmisten hyväksi!

Tietoa kärkihankkeesta

Kärkihankkeen tuloksia 2017

Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi