Siirry sisältöön

Kouvolan Ikäopistossa tapahtuu

2020

18.12. Mielen hyvinvoinnin sisällöt mukana Kouvolan kumppaneiden ryhmätoiminnassa. Huolimatta vaikeasta vuodesta Ikäopiston alueellinen toiminta tuottaa tuloksia. Mielen hyvinvoinnin näkökulmia on hyödynnetty kumppaneiden ryhmätoiminnassa. Ryhmissä on keskusteltu esimerkiksi vahvuuksista, omannäköisestä elämästä ja tunteiden kanssa toimeen tulemisesta. Kumppanit ovat saaneet uutta tietotaitoa ja näkökulmia toimintaansa. Kiitos yhteistyöstä!

14.5. Mielen hyvinvoinnin työn sisällöt vahvistuvat Kouvolan kumppaneiden toiminnassa. Yhteistyötä Sydänpiirin, Kymenlaakson Muistiluotsin ja Kuopion kansalaisopiston kanssa jatketaan tiiviisti myös vuoden 2020 ajan. Poikkeusaikoina mielen hyvinvointiin on kiinnitettävä erityistä huomiota.

18.3. Koronavirus tuo muutoksia Ikäopisto-toimintaan. Mielen hyvinvointia maanantaisin -luentosarjan päätöskerta siirtyi uuteen ajankohtaan, joka on 14.9.2020. Lue lisää tästä linkistä.

3.2. Mielen hyvinvointia maanantaisin -luentosarja jatkuu otsikolla Kimmoisan mielen rakennuspuita. Seuraa myös verkossa! Lue lisää luentosarjasta tästä linkistä.

15.1. Anna vartti vahvuuksille! Haluamme nostaa esiin iäkkäiden luonteenvahvuuksia, lisätä niistä keskustelua sekä tarjota uusia sisältöjä ryhmätoimintaan. Osallistu Vartti vahvuuksille kampaanjaan järjestämällä Vahvuusvartti. Lue lisää kampanjasta tästä linkistä.

2019

21.10.2019-16.3.2020 Mielen hyvinvointia maanantaisin -luentosarja käynnistyy Kouvolan kansalaisopistossa lokakuussa. Lisätietoa luentosarjasta tästä linkistä.

8.10.2019 Ikäopisto oli esillä Senioreiden suhinoissa Kouvolan kaupungintalolla. Messutunnelmaa ja monia hyviä kohtaamisia mielen hyvinvoinnin ympärillä.

8.5.2019 Kouvolan alueellinen Ikäopisto on esillä Mielen hyvinvointi ikääntyessä – seminaarissa, jonka Ikäinstituutti ja THL järjestävät yhdessä. Seminaarissa Tarja Levonen Kymenlaakson muistiluotsista ja Elisa Virkola nostavat puheenvuorossaan esiin kumppanuuden merkitystä mielen hyvinvoinnin työssä.

25.3.2019 Mielen hyvinvoinnin taitopankki Ikäopisto.fi on avautunut! Sivusto tarjoaa tietoa, kuunneltavaa ja kokeiltavaa viidestä eri mielen hyvinvoinnin teemasta. Sivuston sisällöt sopivat myös ryhmä- ja vertaistukitoimintaan. Tutustu ja kerro ystävälle.

18.3.2019 Mielen hyvinvoinnin luentosarja päättyi Kouvolan kansalaisopistolla. Tilaisuudet saavat jatkoa ensi marraskuussa otsikolla Mielen hyvinvointia maanantaisin, ja niitä voi seurata myös verkossa. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin sivuillamme, Mielipostissa ja kansalaisopiston opinto-ohjelmassa 2019.

20.2.2019 Polku mielen hyvinvoinnin valmentajaksi -valmennus käynnistyi Kouvolassa. Osallistujat ovat Kouvolan kansalaisopiston, Kymenlaakson Sydänpiirin sekä Kouvolan muistiyhdistyksen työntekijöitä. Kevään aikana on tulossa valmennusta myös kumppaniyhdistysten vapaaehtoisille. Kumppanit  ovat tärkeitä mielen hyvinvoinnin lähettiläitä ja viestinviejiä.

1.2.2019 Ikäopistossa on tulossa vilkas vuosi. Mielen hyvinvoinnin luentosarja jatkuu Kouvolan kansalaisopistolla 4.2. ja 18.3. ja Kouvolassa jatketaan tiivistä verkostoitumista kumppanikahveilla 13.2. Mielen hyvinvoinnin taitopankki ikäopisto.fi avautuu maaliskuun aikana. Kehittämistyö jatkuu, seuraa vaiheitamme tilaamalla Mieliposti.

2018

19.12.2018 Ikätutorit kokoontuivat kommentoimaan ikäopisto-verkkopalvelun kehittämistä. Iäkkäistä henkilöistä koostuva raati antoi jälleen hienoja vinkkejä palvelun rakentamiseen ja elämänmakuisia mottoja mielen hyvinvoinnista. Verkkopalvelu avautuu helmi-maaliskuun aikana 2019.

26.11.2018 Mielen hyvinvoinnin luentosarja jatkui Kouvolan kansalaisopistolla. Tilaisuudessa keskusteltiin luonteenvahvuuksista ja harjoiteltiin niiden tunnistamista. Luentosarja saa jatkoa 4.2.2019, jolloin aiheena on myötätuntoisen mielen voima. Tule mukaan tai seuraa verkossa! Lue ohjelma

20.11.2018 Ikäopiston ohjausryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa. Ohjausryhmässä on hyvin monipuolinen edustus järjestökentästä ja yhteistyökumppaneista. Edustaja on Omaishoitajaliitosta, Reumaliitosta, Hengitysliitosta, Sydänliitosta, Muistiliitosta, Vallista, Suvanto ry:stä ja Gerontologian tutkimuskeskuksesta. Mukana myös Kouvolan yhteistyökumppanit eli Kymenlaakson Sydänpiiri, Kouvolan kansalaisopisto ja Kymenlaakson muistiluotsi. Verkosto puhaltaa myötätuulta mielen hyvinvoinnin työlle!

29.10.2018 Mielen hyvinvoinnin luentosarja käynnistyi Kouvolan kansalaisopistolla. Krisse Lipponen ja Sirkkaliisa Heimonen avasivat mielen hyvinvoinnin perustaa ja erityisesti puhuttiin myönteiseen suuntaamisen merkityksestä. Luentosarja jatkuu marraskuussa. Tule mukaan seuraamaan verkkoon tai paikan päälle!

9.10.2018 Ikäopiston ensimmäiset Kumppanikahvit järjestettiin Kouvolassa. Tilaisuudessa jaettiin tietoa mielen hyvinvoinnista sekä ideoitiin uusia avauksia ikäihmisten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen yhdessä Kouvolan paikallisten yhdistysten kanssa.

25.9.2018 Ritva Oksanen ihastutti Ikäopiston avajaistilaisuudessa. Yli sata osallistujaa oli kuulemassa taiteilija Ritva Oksasen ajatuksia elämäntarinastaan Polkuja mielen hyvinvointiin ikääntyessä – tilaisuudessa Kouvolan kansalaisopistolla.

24.9.2018 Ikätutorit mukana rakentamassa mielen hyvinvointia käsittelevää verkkosivustoa. Verkkosivusto avautuu vuoden 2019 alussa. Ikäopisto –tiimin työtä luotsaavat Ikätutorit eli iäkkäistä henkilöistä koostuva raati. He antavat arvokkaita kommentteja verkkosivujen rakentamiseen säännöllisissä tapaamisissa.