Siirry sisältöön

Ikiliikkuja-hankkeiden helmet

Tapahtuma alkaa: 16.02.2024 13:00
Tapahtuma päättyy: 16.02.2024 14:45

Ajankohta: maksuton
Toteutustapa: Webinaari

Koulutuspaikka ja -osoite: Teams -alusta
Hinta: Maksuton
Ilmoittautuminen viimeistään: 15.2.2024 klo 12

Tule kuulemaan valtakunnallisten Ikiliikkuja-hankkeiden kehittämistyön tuloksia! Webinaarissa esitellään hankkeiden kehittämiä hyviä toimintatapoja iäkkäiden terveysliikuntaan. Nappaa käyttöösi uudet toimintamallit ja materiaalit sekä hyödynnä koulutuksia ja kartoituksia. Webinaari on suunnattu toimijoille kunnissa, hyvinvointialueilla ja järjestöissä.  

Toimintaansa esittelevät: 

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry. Happihyppely-hankkeessa käynnistetään liikuntaryhmiä, joissa ulkoillaan tai tutustutaan uusiin liikuntamuotoihin yhdessä. Hanke julkaisee alkuvuodesta 2024 liikuntavihon, jonka avulla voi seurata omaa liikuntamääräänsä ja pohtia omaa suhdettaan arjen aktiivisuuteen ja liikkumiseen. 

Eläkeläiset ry. Liikuntaverstaat-hankkeen keskeisenä sisältönä on koko järjestöä kattava koulutus- ja keskustelukiertue eri puolella Suomea. Yhteenveto yhdistysten liikuntatoiminnan kartoittamisen tuloksista. 

Muistiliitto ry. Muistiliikkuja-hanke on tuottanut materiaaleja liikuntaneuvonnan ja liikunnanohjauksen ammattilaisille sekä muistisairaille ja läheisille muistisairaiden liikkumisen edistämiseen. Lue lisää Muistiliikkuja-hankkeen materiaaleista 

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry. Ikiliikkujille lisää liikettä -hankkeessa pilotoidaan valtakunnallista Ikiliikkuja-ohjelmaa alueellisesti yhdessä kuuden liikunnan aluejärjestön ja Ikäinstituutin kanssa. 

Suomen Kuurojen Urheiluliitto ry. Ikiliikkujat-hanke – Etäjumppaa kuulovammaisille senioreille: Etäjumpan levittäminen viittomakielisille ikäihmisille. 

Suomen Latu ry. Hyvinvointia ulkoilusta- hankkeessa käynnistetään ulkoiluryhmiä, joissa tutustutaan erilaisiin tapoihin ulkoilla ja nautitaan yhdessäolosta. Hankkeen aikana julkaistaan materiaalia tukemaan vertaisohjaajia erilaisten ulkoilumuotojen käyttöönotossa. 

Suomen Luustoliitto ry. Ehkäistään Kaatumiset Liikunnalla (EKLI II) -hanke: OTAGO-ohjelmaan pohjautuvat liikuntamateriaalit sekä koulutukset. 

Valtakunnalliset Ikiliikkuja-hankkeet ovat opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia +65-ikäisten liikkumisen edistämishankkeita.

Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä 

Lisätietoa webinaarista: Hanna Valkeinen ja Anna-Maria Mansikka, etunimi.sukunimi@ikainstituutti.fi