Ajankohtaista

Ryhmistä elämyksiä ja vertaistukea

Yhteensä 54 Mielipakkiohjaajaa on jo koulutettu järjestökentälle eri puolille maata. Heillä on mielen hyvinvoinnista tietotaitoa ja uusia välineitä, joilla ikäihmiset itse voivat tukea hyvinvointiaan. Osa ryhmistä on jo päättynyt, osalle on haluttu lisää jatkoa ja uusia ryhmiä perustetaan.

Ikäihmiset  kuvaavat saaneensa mielen hyvinvoinnin ryhmistä lisää rohkeutta ja uusia keinoja tukea itse hyvinvointiaan sekä ymmärrystä erilaisiin ajattelutapoihin.

Kokemukset kertovat selkeää kieltään ryhmän tärkeydestä: ”Ryhmä antaa uusia elämyksiä joka kerta”; ”En ole yksin sairauteni kanssa” ; ”Kauniit kuvakortit saivat monenlaisia, vain positiivisia ajatuksia liikkeelle” ” Olen lisännyt arkeeni luonnossa liikkumista”

 

Hanke löytyy nyt myös THL:n Innokylästä.

Tutustu ja lue lisää tästä linkistä

 

Mielipakista elämänvoimaa -ryhmänohjaajakoulutukset

Yhteensä kahdeksan Sydänliiton ja Epilepsialiiton ryhmänohjaajaa tutustui 19.-20.10.2017 Ikäinstituutin Mielipakkivälineisiin ja niiden käyttömahdollisuuksiin ryhmän ohjauksessa. Koulutuksessa perehdyttiin myös siihen, mitkä asiat tukevat ikäihmisten mielen hyvinvointia sekä ratkaisukeskeisen työotteen käyttöön ryhmänohjauksissa.

Toisen, 30.-31.10. pidetyn koulutuksen osallistujia oli Hengitysliitosta ja Sydänliitosta yhteensä yhdeksän.

30.–31.1.2018 pidetyssä Mielipakista elämänvoimaa koulutuksessa oli seitsemän osallistujaa, kaikki Reumaliitosta.

Lisäksi neljä Mielipakki-ohjaajaa koulutettiin Ikäinstituutin omista verkostoista 20.3. ohjaamaan mielen hyvinvoinnin ryhmiä Uudenmaan alueella.