Vinkkejä

Järjestä elämäntaidot esiin -tilaisuus

Elämäntaidot ovat iäkkäiden ihmisten voimavara. Elämässä opitun tarkastelu tukee mielen hyvinvointia!

Hoivakodeissa, palvelutaloissa, yhdistyksissä tai omalla porukalla elämäntaidoista on antoisaa keskustella yhdessä. On kiinnostavaa kuulla, mitä muut ajattelevat ja millaisia elämäntaitoja eri ihmiset pitävät tärkeinä. Kutsummekin kaikenlaisia ryhmiä keskustelemaan elämäntaidoista ja osallistumaan kampanjaan! Elämäntaitoja jakamalla vahvistamme toinen toisiamme.

Tapahtumanjärjestäjille olemme koonneet vinkkivihkon, jonka voit ladata alta tai tilata Ikäinstituutista. Vihkossa kuvataan kolme erilaista tapaa herätellä iäkkäitä ihmisiä pohtimaan omia elämäntaitojaan: elämäntaitojen bingolotto virittämään ja sanoittamaan keskustelua; elämäntaitojen puu kartoittamaan ja kokoamaan elämäntaitojen moninaista kirjoa; sekä elämänohjeen kiteyttäminen arjen huoneentauluksi muistuttamaan elämäntaidosta, jota haluaa vaalia tai vahvistaa. Innostavaa keskustelua!

Lataa bingolottoruudukko A4 (pdf)

Lataa elämäntaidon puu A4 (pdf)

Lataa elämänohjeen kehykset A4 (pdf)

Keskustele elämäntaidoista läheisesi kanssa

Eläkeikä on elämäntaitojen satokautta. Mikä tai mitkä elämäntaidot ovat ikääntyessä tärkeitä? Keskustelua voi virittää kysymällä kampanjakysymyksen, mikä elämäntaito tuo ikääntyessä iloa, voimaa tai mielekkyyttä?

Keskustelua voi jatkaa myös kysymällä
– millaiset henkiset elämäntaidot auttavat pärjäämään ja voimaan hyvin ikääntyessä?
– mistä elämäntaidoissa ikääntyessä nauttii?
– millaisia elämän oivalluksia on iän myötä syntynyt?
– millainen elämänasenne on iän myötä osoittautunut antoisaksi?