Siirry sisältöön

Kehitä mielen taitojasi -luennot iäkkäille

Ikäihmisille suunnatut luennot tarjoavat tietoa mielen hyvinvoinnista sekä välineitä sen vahvistamiseen. Luennot voidaan järjestää myös verkossa tai erilaisina keskustelutapahtumina.

Esimerkkejä sisällöistä:

Mielen hyvinvoinnin lähteet. Tapaamisessa paneudutaan siihen, mitä mielen hyvinvointi on ja mistä se rakentuu. Luento tarjoaa konkreettisia vinkkejä oman mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Myönteiseen suuntaamisen taito. Hyvän huomaaminen on keskeinen mielen hyvinvointia vahvistava taito. Luennolla tutustutaan myönteiseen suuntaamisen merkitykseen sekä toteuttamiseen arjen eri tilanteissa.

Tunne vahvuutesi. Meissä jokaisessa on useita luonteenvahvuuksia. Luennolla perehdytään vahvuuksiin ja pohditaan miten niitä voi etsiä ja ottaa käyttöön arjessa.

Tasapainoa mielelle. Hyvä elämä ei koostu pelkästään hyvistä hetkistä tai onnesta ja menestyksestä. Keskeistä on myös osata kohdata elämään kuuluvia vaikeuksia ja selviytyä niistä. Luennolla pohditaan mitä resilienssi eli mielen kimmoisuus tarkoittaa, miten se muuttuu iän myötä ja miten sitä voi vahvistaa.

 

Luennon sisältö, laajuus ja toteutustapa sovitaan aina yhdessä tilaajan kanssa. Kehitä mielen taitojasi -luentoja on ajoittain tarjolla myös Ikäinstituutin koulutuskalenterissa. Tarkista ajankohtainen tilanne tästä linkistä.  

Lisätietoja 

Tamara Björkqvist,   puh. 040 190 5251 tai etunimi.sukunimi@ikainstituutti.fi