Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Tietoisku: Elämäni eläkevuodet -valmennus tutuksi

Tilaisuudessa esitellään valmennusmalli ja konkreettiset askeleet toimintamallin käyttöönottoon. Olet sitten yhdistyksen vapaaehtoinen tai järjestöjohtaja – lämpimästi tervetuloa tietoiskuun!

Aika: 20.1.2022 klo 13-14
Paikka: Verkossa (Zoom)
Ilmoittautuminen: www.lyyti.fi/reg/elamanielakevuodet_etatietoisku

Lue lisää: Elämäni eläkevuodet -valmennus sopii järjestöille

 

Elämäni eläkevuodet -valmennusryhmät

Ryhmissä jaetaan kokemuksia eläkkeelle jäämisestä ja keskustellaan sen herättämistä odotuksista ja toiveista. Tavoitteena on löytää liikkumisen ilo ja kipinä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä saada keinoja omannäköisten eläkevuosien rakentamiseen.

Koulutetut vertaisvalmentajat ja ammattilaiset ohjaavat valmennusryhmiä eri puolilla Suomea. Katso löytyykö sinun paikkakunnaltasi Elämäni eläkevuodet -ryhmää.

 

Elämäni eläkevuodet -vertaiskaverit 

Kaipaatko juttuseuraa uudessa elämänvaiheessa? Haluaisitko pohtia yhdessä jonkun kanssa eläkkeelle siirtymisen herättämistä ajatuksista? Elämäni eläkevuodet -vertaiskaveri on vain yhteydenoton päässä. Vertaiskaveri kulkee rinnallasi, kuuntelee ja tarjoaa sinulle tukea ja uusia näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen. Vertaiskaveri on kokenut itsekin eläköitymisen, joten hänellä on omakohtaista kokemusta yhdestä isoimmista elämänmuutoksista.

Täytä alla oleva kysely, niin olemme sinuun yhteydessä. Huomioithan, että vertaiskaveria voi hakea henkilö, joka on siirtymässä eläkkeelle tai on hiljattain siirtynyt eläkkeelle.

Tästä pääset kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/7585E4DB0CC60969

Elämäni eläkevuodet -vertaiskaveritoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Vertaiskaverit ovat käyneet Ikäinstituutin Elämäni eläkevuodet -vertaisvalmentajakoulutuksen ja heillä on salassapitovelvollisuus. Toimintatavat (mm. vertaiskaveritoiminnan kesto, yhteydenpidon ajankohdat, keskustelunaiheet) sovitaan yhdessä molempien osapuolten toiveita ja tarpeita kunnioittaen. Kumpikin osapuoli voi keskeyttää toiminnan missä vaiheessa tahansa. Toimintaa koordinoi Ikäinstituutin Elämäni eläkevuodet -hanke.

 

Vapaaehtoiseksi

Haluatko tukea eläkkeelle siirtyviä uudessa elämänvaiheessa?

Koulutamme vapaaehtoisia ohjaamaan Elämäni eläkevuodet -ryhmiä. Vertaisvalmentajat toimivat ryhmänohjaajina tavallisen ihmisen taidoin ja kannustavat osallistujia hyvinvoinnin vahvistamisessa.

Vuoden 2022 koulutuksen ajankohdasta tiedotetaan alkuvuodesta.

Lue lisää osoitteessa www.ikainstituutti.fi/elakevalmennus/valmentajakoulutukset

 

 

Lisätiedot:

Taru Tanskanen
taru.tanskanen@ikainstituutti.fi
puh. 040 579 3729