Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Elämäni eläkevuodet -vertaiskaverit tarjoavat tukea juuri eläkkeelle jääneille

Hei sinä tuore eläkeläinen! Kaipaatko juttuseuraa uudessa elämänvaiheessa? Haluaisitko pohtia yhdessä jonkun kanssa eläkkeelle siirtymisen herättämistä ajatuksista? Elämäni eläkevuodet -vertaiskaveri on vain yhteydenoton päässä. Vertaiskaveri kulkee rinnallasi, kuuntelee ja tarjoaa sinulle tukea ja uusia näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen. Vertaiskaveri on kokenut itsekin eläköitymisen, joten hänellä on omakohtaista kokemusta yhdestä isoimmista elämänmuutoksista.

Täytä alla oleva kysely, niin olemme sinuun yhteydessä. Huomioithan, että vertaiskaveria voi hakea henkilö, joka on jäämässä eläkkeelle tai on hiljattain siirtynyt eläkkeelle.

Tästä pääset kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/7585E4DB0CC60969

Elämäni eläkevuodet -vertaiskaveritoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Vertaiskaverit ovat käyneet Ikäinstituutin Elämäni eläkevuodet -vertaisvalmentajakoulutuksen ja heillä on salassapitovelvollisuus. Toimintatavat (mm. vertaiskaveritoiminnan kesto, yhteydenpidon ajankohdat, keskustelunaiheet) sovitaan yhdessä molempien osapuolten toiveita ja tarpeita kunnioittaen. Kumpikin osapuoli voi keskeyttää toiminnan missä vaiheessa tahansa. Toimintaa koordinoi Ikäinstituutin Elämäni eläkevuodet -hanke.

Elämäni eläkevuodet -valmennuksen tapahtumat syksyllä 2021

Hei sinä eläkeiän taitekohdassa oleva! Oletko kiinnostunut, miten voit vahvistaa hyvinvointiasi uudessa elämänvaiheessa? Tervetuloa mukaan maksuttomiin etätilaisuuksiin tai kasvokkaisiin kohtaamisiin. Päivitämme tietoja eri tapahtumista tälle sivulle kevään, kesän ja syksyn aikana. Pysy siis kuulolla!

Tietoiskut: Rakenna elämäsi eläkevuodet

Eläkkeelle jääminen on elämänmuutos, joka herättää monenlaisia ajatuksia, tunteita ja odotuksia. Etätietoiskussa pysähdytään pohtimaan, miten omaa hyvinvointia voi uudessa elämänvaiheessa vahvistaa ja miten omannäköisten eläkevuosien rakentamisen voisi aloittaa.

Tervetuloa mukaan!

Aika: 1.9.2021 ja 9.9. klo 13–14 (voit osallistua jompaankumpaan tietoiskuun)
Paikka: Zoom-etäohjelmalla. Tarvitset osallistumiseen joko tietokoneen tai älypuhelimen/tabletin, jossa on Internet-yhteys.

Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/ee_tietoiskut_syksy2021

Elämäni eläkevuodet -verkkovalmennus

Aika: 14.9.–2.11.2021 klo 13–15 (yht. 8 krt)
Paikka: Zoom-etäohjelmalla. Tarvitset osallistumiseen joko tietokoneen tai älypuhelimen/tabletin, jossa on Internet-yhteys.

Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/elamani_elakevuodet_verkkovalmennus

Elämäni eläkevuodet -ryhmät

Koulutetut vertaisvalmentajat ohjaavat ryhmiä eri puolilla Suomea. Ryhmistä tulossa lisätietoa lähiaikoina.

Webinaari: Hyvinvointipäivä uusille ja tuleville eläkeläisille

Aika: 1.12.2021
Paikka: Zoom-etäohjelmalla. Tarvitset osallistumiseen joko tietokoneen tai älypuhelimen/tabletin, jossa on Internet-yhteys.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislinkki tulossa sivulle alkusyksystä.

Lisätiedot: Kerromme lisää tapahtumasta syksyn kuluessa. Pysy siis kuulolla! Laita jo nyt kalenteriin varaus päivämäärän 1.12. kohdalle, jotta tiedät olla Zoomissa silloin.

Koulutamme vapaaehtoisia

Haluatko sinäkin tukea eläkkeelle siirtyviä uudessa elämänvaiheessa?

Koulutamme vapaaehtoisia ohjaamaan Elämäni eläkevuodet -ryhmiä. Vertaisvalmentajat toimivat ryhmänohjaajina tavallisen ihmisen taidoin ja kannustavat osallistujia hyvinvoinnin vahvistamisessa.

Seuraava vertaisvalmentajakoulutus järjestetään verkossa Zoom-etäyhteydellä. Koulutus on jaettu kolmelle eri päivälle. Jokaisen koulutuspäivän kesto on 3 tuntia.

Koulutuspäivät ovat 27.9., 29.9. ja 1.10. klo 10–11.30 ja klo 13–14.30.

Lue lisää osoitteessa www.ikainstituutti.fi/elakevalmennus/valmentajakoulutukset

 

Haluatko lisätietoa tai jäikö jokin asia askarruttamaan? Jos, niin soita tai laita viestiä Tarulle:

Taru Tanskanen
Elämäni eläkevuodet -hankkeen suunnittelija
taru.tanskanen@ikainstituutti.fi
puh. 040 579 3729