Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Hyvinvointitapahtumat syksyllä 2021

Hei sinä eläkeiän taitekohdassa oleva! Oletko kiinnostunut, miten voit vahvistaa hyvinvointiasi uudessa elämänvaiheessa? Tervetuloa mukaan maksuttomiin etätilaisuuksiin.

Webinaari: Hyvinvointia eläkevuosiin -webinaari 

Aika: 1.12.2021
Paikka: Verkossa. Tarvitset osallistumiseen joko tietokoneen tai älypuhelimen/tabletin, jossa on Internet-yhteys.

Eläkkeelle siirtyminen on merkittävä taitekohta elämässä. Tuttu päivärytmi, rutiinit ja työhön liittyvät sosiaaliset suhteet jäävät. Tilalle tulee uusi arki. Eläkkeellä on mahdollisuus ja vapaus panostaa omaan hyvinvointiin ja itselle tärkeisiin asioihin. Webinaarissa kuulet asiantuntija- ja kokemuspuheenvuoroja sekä pääset tekemään konkreettisia harjoituksia oman hyvinvointisi vahvistamiseksi.

Kenelle: Ikäinstituutin järjestämä webinaari on suunnattu eläkeiässä ja sen taitekohdassa oleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Lisätiedot: Tapahtumaan otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä. Webinaari on maksuton ja se striimataan.

Webinaarin ohjelma

Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/hyvinvointia_elakevuosiin

 

Tietoiskut: Rakenna elämäsi eläkevuodet

Eläkkeelle jääminen on elämänmuutos, joka herättää monenlaisia ajatuksia, tunteita ja odotuksia. Etätietoiskussa pysähdytään pohtimaan, miten omaa hyvinvointia voi uudessa elämänvaiheessa vahvistaa ja miten omannäköisten eläkevuosien rakentamisen voisi aloittaa.

Tervetuloa mukaan!

Aika: 1.9.2021 ja 9.9. klo 13–14 (voit osallistua jompaankumpaan tietoiskuun)
Paikka: Zoom-etäohjelmalla. Tarvitset osallistumiseen joko tietokoneen tai älypuhelimen/tabletin, jossa on Internet-yhteys.

Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/ee_tietoiskut_syksy2021

 

Elämäni eläkevuodet -verkkovalmennus

Aika: 14.9.–2.11.2021 klo 13–15 (yht. 8 krt)
Paikka: Zoom-etäohjelmalla. Tarvitset osallistumiseen joko tietokoneen tai älypuhelimen/tabletin, jossa on Internet-yhteys.

Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/elamani_elakevuodet_verkkovalmennus

 

Muuta ajankohtaista

Elämäni eläkevuodet -ryhmät

Elämäni eläkevuodet -ryhmissä jaetaan kokemuksia eläkkeelle jäämisestä ja keskustellaan sen herättämistä odotuksista ja toiveista. Tavoitteena on löytää liikkumisen ilo ja kipinä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä saada keinoja omannäköisten eläkevuosien rakentamiseen.

Koulutetut vertaisvalmentajat ohjaavat ryhmiä eri puolilla Suomea. Katso löytyykö sinun paikkakunnaltasi Elämäni eläkevuodet -ryhmää

 

Elämäni eläkevuodet -vertaiskaverit 

Kaipaatko juttuseuraa uudessa elämänvaiheessa? Haluaisitko pohtia yhdessä jonkun kanssa eläkkeelle siirtymisen herättämistä ajatuksista? Elämäni eläkevuodet -vertaiskaveri on vain yhteydenoton päässä. Vertaiskaveri kulkee rinnallasi, kuuntelee ja tarjoaa sinulle tukea ja uusia näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen. Vertaiskaveri on kokenut itsekin eläköitymisen, joten hänellä on omakohtaista kokemusta yhdestä isoimmista elämänmuutoksista.

Täytä alla oleva kysely, niin olemme sinuun yhteydessä. Huomioithan, että vertaiskaveria voi hakea henkilö, joka on siirtymässä eläkkeelle tai on hiljattain siirtynyt eläkkeelle.

Tästä pääset kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/7585E4DB0CC60969

Elämäni eläkevuodet -vertaiskaveritoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Vertaiskaverit ovat käyneet Ikäinstituutin Elämäni eläkevuodet -vertaisvalmentajakoulutuksen ja heillä on salassapitovelvollisuus. Toimintatavat (mm. vertaiskaveritoiminnan kesto, yhteydenpidon ajankohdat, keskustelunaiheet) sovitaan yhdessä molempien osapuolten toiveita ja tarpeita kunnioittaen. Kumpikin osapuoli voi keskeyttää toiminnan missä vaiheessa tahansa. Toimintaa koordinoi Ikäinstituutin Elämäni eläkevuodet -hanke.

 

Vapaaehtoiseksi

Haluatko tukea eläkkeelle siirtyviä uudessa elämänvaiheessa?

Koulutamme vapaaehtoisia ohjaamaan Elämäni eläkevuodet -ryhmiä. Vertaisvalmentajat toimivat ryhmänohjaajina tavallisen ihmisen taidoin ja kannustavat osallistujia hyvinvoinnin vahvistamisessa.

Seuraava vertaisvalmentajakoulutus järjestetään verkossa Zoom-etäyhteydellä. Koulutus on jaettu kolmelle eri päivälle. Jokaisen koulutuspäivän kesto on 3 tuntia.

Koulutuspäivät ovat 27.9., 29.9. ja 1.10. klo 10–11.30 ja klo 13–14.30.

Lue lisää osoitteessa www.ikainstituutti.fi/elakevalmennus/valmentajakoulutukset

 

 

Lisätiedot:

Taru Tanskanen
taru.tanskanen@ikainstituutti.fi
puh. 040 579 3729