Ikäystävällisten asuinalueiden kehittäminen -seminaari 27.9.2018 kokouskeskus Paasitornissa

Ympäristöministeriö, Ikäinstituutti ja MAL-verkosto järjestävät yhdessä Ikäystävällisten asuinalueiden kehittäminen -seminaarin 27.9.2018 kello 10.00-15.45 kokouskeskus Paasitornissa (kokoushuone 302-303) (Paasivuorenkatu 5 A) Helsingissä.

Seminaarin teemana on ikäystävällisen asuinympäristön kehittäminen ja ikäystävällinen kaupunkisuunnittelu eri ikäkausille sopivine kulkureitteineen, palvelutasoineen ja sosiaalisine kohtauspaikkoineen. Esityksissä ja keskusteluissa tuodaan esiin mm. millainen on ikäystävällinen asuinympäristö, miten sellainen suunnitellaan ja rakennetaan ja miten asukkaiden ja käyttäjien kokemukset muuttuvat hyvästä elinympäristöstä ikääntymisen johdosta. Seminaarissa jaetaan tutkimustietoa ja kokemuksia kaupungeista ikäystävällisyyden huomioimisesta asuinympäristön suunnittelussa ja julkistetaan Ikäinstituutin ympäristöministeriön toimeksiannosta toteuttama opaskirja muisti- ja ikäystävällisen asumisen ja asuinympäristön kehittämiseen.  Lisätietoja ja materiaaleja ikäystävällisestä asumisesta löydätte jo ennen seminaaria ympäristöministeriön Ikääntyneiden asuminen sivuilta sekä Ikäinstituutin sivuilta.

Seminaarissa julkaistaan Ikäinstituutin ympäristöministeriölle tekemä opas Muisti- ja ikäystävällinen asuminen ja asuinympäristö.

Seminaariin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki ikäystävällisestä kaupunkiympäristöstä ja sen suunnittelusta kiinnostuneet kaupunkikehittämisen ja kaupunkihyvinvointityön asiantuntijat kaupungeista, kunnista, ministeriöistä sekä alan asiantuntijaorganisaatioista.

Ohjelma ja linkki ilmoittautumiseen löytyvät täältä.