Siirry sisältöön

Virtaa vedestä -vesijumppamateriaalit ovat ilmestyneet

Säännöllinen, mieleinen liikuntaharrastus auttaa pitämään kehon toimintakykyisenä ja mielen virkeänä. Vesivoimistelu on suosittu liikuntamuoto. Sitä voi harrastaa läpi elämän. Valmis, asiantuntijan ikäihmisille suunnittelema, selkeä jumppaohjelma helpottaa omatoimista harjoittelua.

Ikäinstituutin Virtaa vedestä -vesijumppa on valmis, helppotasoinen vesijumppaohjelma omatoimiseen harjoitteluun, voiman, ketteryyden ja tasapainon hankintaan. Vettä hylkivän, kymmenen liikkeen kuvitetun ohjeen voi ottaa mukaan altaalle. Se auttaa muistamaan liikkeet. ”Kun on ohje altaalla mukana, niin sen mukaan tulee tehtyä. Ei liikkeitä tahdo itse muistaa.” Ohje on kaksipuolinen ja sitä on kahta kokoa, A4 ja A3. Isomman ohjeen voi laittaa vaikka allastilan seinälle.

A5-kokoinen, 12-sivuinen Virtaa vedestä -vesijumppaopas tukee Virtaa vedestä -vesijumppaohjetta. Oppaassa kerrotaan harjoittelun tavoitteista ja annetaan käytännön ohjeita turvallisuuteen sekä tehokkuuden säätelyyn. Jokainen liike kuvaillaan, kerrotaan perustelut liikkeelle ja annetaan ohjeet siitä, kuinka liikettä voi helpottaa tai vaikeuttaa. ”Kun asiantuntija on liikkeet miettinyt ja ohjeet ovat selkeät, niiden mukaan on helppo tehdä.”