Siirry sisältöön

Ilmoittaudu Elämäni eläkevuodet -valmentajakoulutukseen

Oletko eläkkeellä ja innostunut luotsaamaan eläkevalmennusryhmää? Ryhdy vertaisvalmentajaksi tukemaan eläkkeelle siirtyneitä liikkumisen ja mielen hyvinvoinnin vahvistamisessa.

Valmentajakoulutuksessa syvennytään liikkumiseen ja mielen hyvinvointiin, tutustutaan valmentavaan otteeseen ja perehdytään valmennuskertojen teemoihin. Koulutus antaa valmiudet ohjata omaa eläkevalmennusryhmää yhdessä valmentajaparin kanssa. Vertaisvalmentaja toimii tavallisen ihmisen taidoin, tukien ryhmäläisiä heidän hyvinvoinnin matkallaan.

Koulutukset ovat saaneet kiitosta positiivisesta ja rohkaisevasta ilmapiiristä sekä yhteisöllisyydestä.

”Koulutus oli aivan erilainen kuin aikaisemmat koulutukset, mihin olen osallistunut. Aika ei tullut missään vaiheessa pitkäksi. Ne kaksi päivää olivat kuin yksi tunti, joten siitä voi päätellä, että viihdyin.”

Vertaisvalmentajien ajatuksia ja kokemuksia

Valmentajan saappaisiin hyppääminen voi tuntua ensi alkuun jännittävältä ja hieman pelottavaltakin. Onko minusta tähän? Riittävätkö taitoni toimia valmentajana? Nämä kysymykset ovat tuttuja monelle omaa valmennustaan aloittavalle.

Koulutetut valmentajat saavat sparrausta ja tukea Ikäinstituutin eläkevalmennustiimin työntekijöiltä. Valmentajien kanssa käydyissä keskusteluissa korostuu se, kuinka merkitykselliseltä oman valmennusryhmän ohjaaminen alun jännityksestä huolimatta on tuntunut:

”Ryhmä on opettanut meitä. He tulevat tänne, kun on niin kivaa tekemistä. Saan siitä hyvän mielen.”

Osalle eläkevalmennuksen merkitys on kirkastunut vasta oman ryhmän ohjaamisen myötä:

Ehkä minunkin olisi ollut hyvä käydä tällainen kurssi, kun jäin eläkkeelle. Valmennus sopii erityisesti sellaisille eläkeläisille, joiden sosiaaliset suhteet ja harrastukset ovat liittyneet vahvasti työhön. Ryhmässä voi saada uusia ystäviä ja löytää itselle mieluisaa tekemistä.”

Monelle eläkkeellä olevalle vapaaehtoistoiminta tuo merkityksellisyyttä elämään. Kun on ennen ollut kahdeksan tuntia päivässä töissä, on mietittävä, millä tunnit sitten eläkkeellä ollessaan täyttää. Valmentajien mukaan oman ryhmän ohjaaminen tarjoaa sopivasti haastetta sekä tuo säännöllisyyttä ja sisältöä elämään. Valmentajana oppii itsekin paljon ja saa vertaistukea. Lisäksi parin kanssa ohjaaminen on antoisaa.

Joko paikkakunnallasi toimii Elämäni eläkevuodet -valmennus?

Koulutamme eläkkeellä olevia vapaaehtoisiksi vertaisvalmentajiksi järjestökumppaneidemme paikallisyhdistyksiin. Kaksipäiväinen koulutus on maksuton ja se sisältää lounaan, kahvitarjoilut sekä valmennusmateriaalit. Koulutuksessa suunnitellaan oma paikallisvalmennus, jonka käynnistämisessä ovat apuna eläkevalmennustiimin työntekijät.

Ensi kevään valmentajakoulutuksiin ilmoittautuminen on käynnissä nyt. Tule mukaan ja ryhdy Elämäni eläkevuodet -valmentajaksi!

Kevään koulutukset ja ilmoittautumislinkit löydät täältä

Lisätietoja: koordinaattori Saini Suutari, saini.suutari(at)ikainstituutti.fi , 040 526 2298

Ikäinstituutin Elämäni eläkevuodet -hankkeessa innostetaan kansanterveys- ja eläkeläisjärjestöjä perustamaan paikallisyhdistyksiinsä vapaaehtoisten vertaisvalmentajien ohjaamia eläkevalmennusryhmiä. Vuonna 2019 on koulutettu 44 uutta valmentajaa 20 paikkakunnalle ja yhdistykseen.