Siirry sisältöön

Eläkevalmennus

Kuva: Sakari Röyskö, copyright Ikäinstituutti

Kuva: Sakari Röyskö, copyright Ikäinstituutti

Elämäni eläkevuodet -valmennus

Elämäni eläkevuodet – liikettä ja mielenvoimaa -hanke (2019–2021) innostaa kansanterveys- ja eläkeläisjärjestöjä perustamaan vapaaehtoisten vertaisvalmentajien ohjaamia eläkevalmennusryhmiä. Elämäni eläkevuodet -valmennuksen tavoitteena on herättää hyvinvoinnista huolehtimisen kipinä ja liikkumisen ilo. Valmennus on tarkoitettu juuri eläkkeelle siirtyneille, jotka kaipaavat uutta virtaa eläkevuosiinsa.

Järjestökumppaneita ovat tällä hetkellä Sydänliitto, Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry, Eläkeläiset ry ja Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus. Hankkeen aikana neuvotellaan uusista järjestö- ja yhdistyskumppaneista.

Ainutlaatuinen liikkumisen ja mielen hyvinvoinnin valmennus

Elämäni eläkevuodet -valmennus on valmis kahdeksan kerran ryhmätoimintamalli. Valmennuksen aikana etsitään ja löydetään tapoja lisätä itselle mieluisaa liikkumista ja keinoja vahvistaa mielen hyvinvointia. Osallistuja on valmennuksessa oman elämänsä asiantuntija. Hän asettaa omat tavoitteensa ja konkreettiset hyvinvoinnin askeleensa. Koulutetun valmentajan ohjaama vertaisryhmä kokoontuu keskustelemaan hyvinvoinnin teemojen äärelle. Lisäksi tutustutaan erilaisiin liikkumismuotoihin, jaetaan kokemuksia muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ja kokeillaan käytännössä mieltä ilahduttavia asioita.

Valmennus sisältää

 • kahdeksan 1,5–2 tunnin kokoontumista,
 • tietoa ja käytännön tehtäviä mielen hyvinvoinnista, liikkumisesta, ravinnosta ja unesta,
 • keskusteluja ryhmäläisten kanssa,
 • Elämäni eläkevuodet -valmennusvihon

Valmennuskertojen teemat

 1. Hyvinvointia vuosiin
 2. Eläkevuodet – uusi elämänvaihe
 3. Mielen hyvinvointi ja elämäntaidot
 4. Liikkumisen monet hyödyt
 5. Kunnonkatsastus
 6. Omanoloinen liikkuminen
 7. Liikkujan tukipilarit
 8. Uusilla eväillä eteenpäin