Siirry sisältöön

Yhdessä ulos – Vie vanhus ulos -kampanja 16.–29.9.

Kuva: Ossi Gustafsson.

Kuva: Ossi Gustafsson.

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja kutsuu ulkoilemaan tukea ja seuraa tarvitsevien iäkkäiden kanssa. Kampanjaan osallistutaan ilmoittamalla ulkoiluja ja kertomalla ulkoilutarinoita.

Moni ikääntynyt ei liikkumiskyvyn ongelmien, kaatumisen pelon tai yksinäisyyden vuoksi pääse tai uskalla lähteä yksin ulos. Sen vuoksi kannustamme lähtemään yhdessä ulkoilemaan.

Kaksi tapaa osallistua kampanjaan

Ilmoita ulkoilut

  • yhteisön ulkoilutilille, jolloin osallistutte kilpailuun. Ahkerimmat ulkoilijat palkitaan kuudessa eri palkintoluokassa: isot, keskikokoiset ja pienet palvelutalot, järjestöt/yhdistykset, kotihoito ja palvelukeskus/päivätoiminta tai
  • yhteiseen ulkoilupottiin ilman kirjautumista.

Kerro ulkoilutarinoita

  • kampanjan verkkosivuilla. Palkitsemme päivittäin tähtitarinoita tai
  • sosiaalisessa mediassa tunnisteella #VieVanhusUlos.

Luo yhteisölle ulkoilutili

Nyt on mahdollisuus luoda yhteisölle oma ulkoilutili kampanjaan. Ulkoilutili on tarkoitettu erilaisille yhteisöille, kuten palvelutalot, ulkoiluystävät, järjestöt ja työyhteisöt. Ulkoilutilin avulla pystytte seuraamaan omia ulkoilukertoja sekä osallistutte kisailuun. Ahkerimmat ulkoilijat palkitaan!

Nopeimmat ulkoilutilin perustajat saavat lahjaksi kampanjajulisteen suomeksi tai ruotsiksi. Yhteisiä ulkoiluja pääsee kirjaamaan ulkoilutilille 16.9. alkaen.

Ikäinstituutti haastaa tänä vuonna kaikki hyvinvointialueiden ikäihmisten palveluista vastaavat johtoryhmät ulkoilemaan palvelutalojen asukkaiden kanssa.

Autetaan yhdessä iäkkäät ulos!

Seuraa kampanjan Facebook– ja Instagram-tilejä @vievanhusulos. Kerromme vinkkejä yhteisiin ulkoiluihin ja faktaa ulkoilusta. Lisätietoa kampanjasta www.vievanhusulos.fi