Siirry sisältöön

Kirjoita ajatuksiasi mielen hyvinvoinnista ikääntyessä

Kuva: Bixabay.

Kuva: Bixabay.

Mitä mielen hyvinvointi sinulle tarkoittaa? Mikä tuottaa iloa ja antaa voimaa? Tule mukaan kirjoittamaan mielen hyvinvoinnista ja sen merkityksestä arjessa.

Mielen hyvinvointi on voimavara, jota voi vahvistaa kaikissa elämänvaiheissa. Mielen hyvinvointi on tunnetta elämän mielekkyydestä ja merkityksellisyydestä, johon liittyy muun muassa tyytyväisyys elämään, optimistinen suhtautuminen, luonteenvahvuudet ja selviytymiskykyisyys haasteissa.

Toivomme Sinun kirjoittavan ajatuksiasi mielen hyvinvoinnista ja sen merkityksestä arjessa. Voit kertoa esimerkiksi, mitä mielen hyvinvointi sinulle tarkoittaa ja mitkä tekijät vahvistavat sinun mielen hyvinvointiasi? Mikä tuottaa sinulle iloa ja antaa voimaa? Mikä auttaa selviytymään vaikeuksista? Tai mistä syntyy elämän merkityksellisyyden tunne?

Voit kirjoittaa vapaamuotoisesti ja lähettää kirjoituksesi nimettömänä sähköpostilla tai postitse. Pyydämme kirjoituksesi alussa kertomaan ikäsi, sukupuolesi sekä maakunnan, jossa asut. Käytämme näitä taustatietoja ainoastaan kuvatessamme kirjoituksia lähettänyttä joukkoa siten, ettet ole henkilönä tunnistettavissa. Kirjoituksesi yhteydessä mahdollisesti antamasi nimi- tai yhteystiedot (kuten sähköpostiosoite) jäävät ainoastaan Ikäinstituutissa kirjoituksia vastaanottavan henkilön tietoon; niitä ei luovuteta muille osapuolille eikä yhdistetä kirjoitukseen.

Kirjoituksia käytetään Ikäinstituutissa mielen hyvinvointia tukevan toiminnan kehittämisessä esimerkiksi koulutuksissa ja materiaaleissa sekä Ikääntyneiden mielen hyvinvoinnin nykytila Suomessa -selvityksessä, jota Ikäinstituutti ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhdessä kokoavat. Mahdollisuuksien mukaan kirjoituksia voidaan käyttää tieteellisten julkaisujen aineistoina. Lähettämällä kirjoituksesi, annat suostumuksesi kirjoituksesi käyttöön yllä mainituissa tarkoituksissa.

Kerättyjä tietoja käsitellään sekä Ikäinstituutissa että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella nimettyjen henkilöiden taholta tietoturvallisesti ja raportoidaan siten, ettei yksittäisiä henkilöitä pystytä tunnistamaan. Kaikkia kirjoituksiin liittyviä henkilötietoja käsitteleviä henkilöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Kirjoitukset tullaan säilyttämään Ikäinstituutissa tietoturvallisesti niiden käytön kannalta tarpeellisen ajan.

Voit lähettää meille kirjoituksesi joko sähköpostitse tai postia käyttäen. Sähköisesti kirjoitetut tekstit voi lähettää osoitteeseen: sirkkaliisa.heimonen(at)ikainstituutti.fi. Käsin kirjoitetut tekstit voi lähettää: Ikäinstituutti, Sirkkaliisa Heimonen, Jämsänkatu 2 A, 00520 Helsinki. Toivomme saavamme kirjoituksesi viimeistään 28.2.2023. Kiitos osallistumisestasi!

Halutessasi voit kysyä lisätietoja: toimialapäällikkö Sirkkaliisa Heimonen, puh. 050 5502 312 tai sirkkaliisa.heimonen(at)ikainstituutti.fi

Lisätietoa Ikääntyneiden mielen hyvinvoinnin nykytila Suomessa -selvityksestä