Siirry sisältöön

Ikiliikkuja kannustaa liikkeelle elokuussa

Huhtikuussa käynnistynyt Ikiliikkuja-kampanja saa jatkoa elokuussa. Viikolla 34 (22.–28.8.) muistutetaan arjen pienistä valinnoista, jotka kerryttävät liikettä päivään.

Luvassa on näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa sekä mainontaa netissä ja radiossa. Uutena on tuotettu myös animaatiovideo.

Kampanja johdattelee voima- ja tasapainoaiheiselle www.voitas.fi -sivustolle, jossa on laaja valikoima eritasoisia jumppaliikkeitä, valmiita ohjelmia sekä ohjattuja videoita. Nyt keväällä valmistuivat seuraavat uudet ohjelmat:

  • Voimaa ja tasapainoa tasot 1, 2 ja 3,
  • Voimaa ja tasapainoa parin kanssa, joka on ohjattu ruotsiksi, mutta tekstitetty myös suomeksi sekä
  • Kehon ja mielen tasapainoa, joka sopii vaikka aamun herättelyyn tai illalla rauhoittumiseen.

Nopeutta, ketteryyttä ja taukoihin liikettä

Elokuun kampanjaviikolle tuotetaan lisää uusia ohjelmia. Uudet materiaalit laajentavat lajivalikoimaa ja voivat innostaa liikkeelle, jos perinteiset jumpat eivät houkuta.

Tulossa on kuntojalkapalloon valmis harjoitusohjelma, jonka avulla ohjaajat pääsevät helposti alkuun ryhmänsä kanssa. Lisäksi valmistumassa on yleisurheilusta vaikutteita saanut ulkoharjoitus. Molemmat ohjelmat harjoittavat nopeutta, ketteryyttä sekä tasapainoa.

Kolmantena uutena materiaalina on tulossa liikunnallisten välipalojen paketti. Siihen kootaan pieniä välipalatehtäviä, joita voi helposti hyödyntää kokousten ja tapaamisten tauoilla.

Osallistu kampanjaan seuraamalla Ikäinstituutin Facebook-sivuja sekä tykkäämällä, kommentoimalla ja jakamalla julkaisuja viikolla 34! Tervetuloa myös liikkumaan www.voitas.fi -sivujen tahdissa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Ikiliikkuja innostaa liikkeelle -hanke on osa valtakunnallista Liikkuvat-ohjelmaa. Ikäinstituutti toteuttaa hanketta yhdessä 13 kumppanijärjestön kanssa (Diabetesliitto, Eläkeliitto, Eläkeläiset, Eläkkeensaajien keskusliitto, Folkhälsan, Hengitysliitto, Kuuloliitto, Opetusalan Seniorijärjestö, Suomen Kylät, Suomen liikunnan alueet, Suomen Olympiakomitea, Suomen Voimisteluliitto ja Sydänliitto). Hankkeen tavoitteina on aktivoida yli 65-vuotiaita aktiivisempaan arkeen sekä omaehtoisen tai ohjatun liikunnan pariin. Hankkeessa levitetään myös Voimaa etäjumpasta -toimintamallia.

Teksti: Sanna Mönkkönen.