Ikätuutorit mukana rakentamassa uutta mielen hyvinvoinnin verkkopalvelua

Uusi mielen hyvinvointia vahvistava verkkopalvelu, ikäopisto.fi, avautuu helmi-maaliskuussa 2019. Se tarjoaa innostavaa luettavaa, hyvää kuunneltavaa ja harjoitteita arkeen. Tarjolla on muun muassa keinoja mielen kimmoisuuden vahvistamiseen, myötätuntoisen suhtautumisen harjoitteluun sekä luonteenvahvuuksien tunnistamiseen. Palvelua ovat olleet kehittämässä Ikäinstituutin asiantuntijoiden kanssa kahdeksan ikätuutoria, jotka ovat antaneet arvokkaita kommentteja sen rakentamiseen.

”Ikäinstituutin luoma virtuaalihanke – Ikäopisto – on erinomaisesti aikaamme kuvaava toimintamalli. Sillä on mahdollisuudet tavoittaa laaja käyttäjäjoukko sekä kattava kosketuspinta mielen hyvinvoinnin sisältöihin ja välineistöön. Pioneerityössä mukanaolo on ollut mielekästä. Mielen hyvinvointia voidaan lähestyä monella tavalla. Eri ihmisten näkökulmat teemoihin virittävät pohdintoja omaankin ajatusmaailmaan”, toteaa ikätuutori Jaakko Tuomi.

Ikätuutori Aulikki Koskisen mukaan on ollut mahtavaa saada olla mukana peilaamassa omia ajatuksia ja kokemuksia asiantuntijoiden rakentamaan mielen hyvinvoinnin -ohjelmaan ja samalla oppimassa asioita omaa elämää varten. Teemat ovat tuoneet iloa ja innostusta oman mielen hyvinvoinnin tarkasteluun ja treenaamiseen.

Teksti: Ikäopisto-työryhmä