Siirry sisältöön

Eduskunnan IKÄ-verkoston toiminta käynnistyi

Kuvassa vas. Ikäinstituutin toiminnanjohtaja Katja Borodulin, kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) ja vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo.

Kuvassa vas. Ikäinstituutin toiminnanjohtaja Katja Borodulin, kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) ja vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo.

Kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) jatkaa verkoston puheenjohtajana ja Marko Kilpi (kok.) varapuheenjohtajana. Verkoston työryhmään ollaan nimittämässä edustajat kaikista eduskuntaryhmistä.

Vuodesta 2018 lähtien eduskunnan IKÄ-verkosto on tarjonnut ajantasaista tutkimustietoa ja vaikuttavia käytäntöjä hyvästä vanhenemisesta kansanedustajien päätöksenteon tueksi.

IKÄ-verkosto kokoaa yhteen kansanedustajia, vanhenemisen tutkijoita, järjestötoimijoita ja seniorivaikuttajia. Verkosto jakaa ajankohtaista tutkimustietoa iäkkäiden hyvinvoinnista, taloudesta, toiveista, tarpeista ja palveluiden toimivuudesta. Se tarjoaa asiantuntijoita kuultavaksi mm. valiokunnille sekä järjestää avoimia keskustelutilaisuuksia ja laatii tietopaketteja.

IKÄ-verkoston puheenjohtajana toimii vuosina (2023–2025) kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) ja varapuheenjohtajana kansanedustaja Marko Kilpi (kok.).

Eduskunnan IKÄ-verkoston työryhmän jäseniä ovat tällä hetkellä puheenjohtajiston lisäksi kansanedustajat Li Andersson (vas.), Ritva Elomaa (ps.), Inka Hopsu (vihr.), Hanna-Leena Mattila (kesk.), Anders Norrback (r.) ja pääsihteeri Iina Ilmarinen (liik.). Lisäksi työryhmässä on asiantuntijajäsenenä vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo. Eduskunnan IKÄ-verkoston sihteerinä toimii Ikäinstituutin toiminnanjohtaja Katja Borodulin.