Siirry sisältöön

Viisi tehtävää Ikäopistosta

Vahvista mielen hyvinvointiasi pysähtymällä hyvien asioiden äärelle, vaalimalla ihmissuhteita ja suuntaamalla huomio myönteiseen. Kokosimme mielen hyvinvoinnin taitopankista sinulle näihin sopivat tehtävät.

Hyvän huomaaminen

Ota kuuden minuutin tauko ja käytä tämä aika Yle Radio Suomen Mielitreenien Hyvän huomaaminen -jakson kuuntelemiseen. Hyvän huomaaminen herättää myönteisiä tunteita ja antaa tasapainoa huolten keskelle.

Pieni hyvä teko päivässä

Kokeile, mitä vaikutuksia päivittäisillä pienillä hyvillä teoilla on. Ota tavoitteeksi tehdä joka päivä jokin hyvä teko, jolla voit auttaa tai ilahduttaa toista ihmistä tai tehdä jotain hyödyllistä yhteiseksi hyväksi. Se voi olla kohteliaisuus, kannustus, hymy tai lämmin katse. Voit tutkailla, millaisia ajatuksia ja tuntemuksia sinussa herää ja myös havaita, mitä merkitystä teoillasi on toiselle ihmiselle.

Hyviä uutisia

Huolta herättävät ja epävarmuutta aiheuttavat uutiset kuormittavat mieltä. Tasapainon vuoksi uutisvirrasta kannattaa huomata myönteisiä asioita. Etsi hyviä uutisia päivän lehdestä ja keskustele siitä jonkun toisen kanssa.

Suhteiden vaaliminen

Kuuntele Yle Radio Suomen Mielitreeneistä jakso, joka liittyy ihmissuhteiden merkitykseen ja niiden vaalimisen tärkeyteen.

Vatvomisen vastavoimat

Etsi keinoja huolien käsittelyyn ja niiden hälventämisen tapoihin. Huolihetki tai huolien järjesteleminen voi luoda mieleen uutta tilaa ja luoda levollisuutta.

Lisää tietoa ja tehtäviä mielen hyvinvoinnista ikäopisto.fi