Siirry sisältöön

Ikäopisto on avattu!

Mielen hyvinvoinnin tietoa ja taitoa tarvitsevat kaikki. Ikäopisto on taitopankki, josta voi löytää eväitä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Ikäinstituutissa on vuosien varrella tuotettu paljon tietoa ja välineitä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Aihepiiristä on käyty lukuisia innostavia keskusteluja sekä ikäihmisten että ammattilaisten kanssa. Keskusteluissa nousi esiin tarve saada mielen hyvinvoinnin tietotaitoa helposti ikäihmisten saataville. Tästä syntyi idea iäkkäille suunnatusta verkkosivustosta, Ikäopistosta.

Mielen hyvinvoinnin taitopankki

Ikäopiston keskeinen viesti on, että mielen hyvinvointia voi ja kannattaa vahvistaa. Mielen hyvinvoinnista huolehtimisen tulisi olla yhtä luontevaa kuin fyysisen kunnon ylläpitäminen. Arjen pienet valinnat ja teot ovat tässä tärkeässä roolissa. Ikäopisto antaa konkreettisia vinkkejä näihin hyvinvointia rakentaviin arjen tekoihin.

Ikäopistossa mielen hyvinvointia katsotaan viidestä eri näkökulmasta: myönteiseen suuntaaminen, vahvuuksien tunnistaminen, haasteista selviytyminen, itsemyötätunnon vahvistaminen sekä elämänkokemuksen merkitys. Jokainen teema sisältää luettavaa, kuunneltavaa ja kokeiltavaa.  Tehtäviä voi tehdä yksin, yhdessä ja myös erilaisissa keskusteluryhmissä. Sivuilla voi myös jakaa mielen hyvinvoinnin vinkkejä, lähettää vahvuuskortin ystävälle ja tehdä oman vahvuusvärssyn.

Ikäihmiset mukana rakennustyössä

Ikäopiston rakentamisessa on ollut mukana aktiivinen joukko ikäihmisiä. He ovat antaneet paljon ideoitaan sisältöön ja auttaneet mielen hyvinvoinnin sanoittamisessa. Iäkkään ihmisen ääni kuuluu ja näkyy vahvasti myös Ajan taika –palstalla, jossa julkaistaan kokemuksia ja pohdintaa ikääntymisestä.

Ikäopiston rakentaminen jatkuu ja kokoamme jatkuvasti palautetta sivuston käyttäjiltä. Sivulla julkaistaan säännöllisesti uusia mielenkiintoisia sisältöjä.

Astu siis sisään Ikäopistoon! Kokeile vaikka Onnistumisen kuorinta –tehtävää tai kuuntele Hengitä hyvää –harjoitusta. Vai tekisitkö sittenkin itsellesi vahvuusvärssyn tai ilahduttaisit ystävääsi kortilla?

Antoisaa tutustumismatkaa!

Ikäopisto-tiimi