Tiina Kivisaari OKM:stä toi tervehdyksen pohjoismaiseen senioritanssikongressiin

Suomen Kansainvälisen Senioritanssin Liiton kunniapuheenjohtaja Elina Karvinen (vas.) ja opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaari Nordisk Träff 2018 avajaisissa.

Suomen Kansainvälisen Senioritanssin Liiton kunniapuheenjohtaja Elina Karvinen (vas.) ja opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaari Nordisk Träff 2018 avajaisissa.

Yli sata pohjoismaista senioritanssikouluttajaa ja -ohjaajaa saapui sunnuntaina 10.6. Kisakallion Urheiluopistolle, Lohjalle. Viikon mittaisen senioritanssikongressin, Nordisk Träff 2018, avajaisissa kuultiin muun muassa valtiovallan tervehdys senioritanssijoille. Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaari painotti puheessaan senioritanssin ohjaajien ja kouluttajien merkitystä ikäihmisten hyvinvoinnin lisääjänä.

”Suomessa 1980-luvulla alkanut senioritanssi mahdollistaa sen, että tanssia voi harrastaa ympäri vuoden, ilman paria tai parin kanssa. Toivottavasti yhä useampi ikäihminen löytää tulevaisuudessa tämän hienon harrastuksen säännöllisenä toimintana fyysisen, henkisen ja sosiaalisen voiman lähteekseen.”

”Tämän harrastuksen löytämisessä ja harrastajana pysymisessä teillä senioritanssiaktiiveilla, ohjaajilla ja kouluttajilla on kultaakin kalliimpi merkitys. Teette todella hienoa ja tärkeää työtä”, Kivisaari kertoi kuulijoille.

Herkkyyttä tervetulojuhlaan lisäsi kahden lahjakkaan nuoren naisen duo Enna & Evi. Tervetulojuhlassa nähtiin myös rock’n’swing -tanssiryhmän show, joka vei yleisön ajassa taaksepäin aina 50-luvulle asti. Esityksestä ei energiaa ja iloa puuttunut, sillä lavalle astui Suomen taitavimpia tanssijoita sekä ihastuttava junioripari. Tanssiryhmässä oli mukana Tuomas Sillanpää & Reetta Koivuniemi, Masi Sauren & Anna Tyutyunyuk sekä junioripari Samuel & Elise Vaulimo, josta varmasti kuulemme tulevaisuudessa lisää! Tervetulojuhla päättyi Tuomas Sillanpään vetämään riemukkaaseen yhteistanssiin.

Teksti: Taru Tanskanen