Siirry sisältöön

Tasapainoharjoittelu tutuksi videoiden avulla

Voitas.fi -sivulta löytyy lähes 30 lyhyttä videota, joiden ohjeiden avulla on helppo aloittaa tasapainoharjoittelu ulkokuntolaitteilla. Liikkeistä voi valita helpon, keskitasoisen tai vaikean versio oman kunnon mukaan. Tasapainoa kannattaa haastaa ja siirtyä harjoittelun edetessä vaikeampiin liikkeisiin.

Uudet tasapainovideot rohkaisevat kuntoilemaan päiväreittien varrella sijaitsevilla maksuttomilla liikuntalaitteilla. Harjoittelemaan kannattaa kutsua myös kaverin mukaan, jolloin ulkokuntoilu sujuu mukavasti jutustelun lomassa.

”Ulkoliikuntalaitteilla voi harjoitella todella monipuolisesti. Videoiden liikkeissä kurkotellaan, pienennetään tukipintaa, otetaan harppauksia ja kävellään huojuvalla alustavalla. Yhteinen liikuntahetki raittiissa ulkoilmassa virkistää myös mieltä”, kertoo Voimaa vanhuuteen -ohjelman suunnittelija, fysioterapeutti TtM Heli Starck.

Omaa tasapainoa kannattaa haastaa ja siirtyä harjoittelun edetessä vaikeampiin liikkeisiin. Tasapaino on jalkojen lihasvoiman lisäksi iäkkään liikkumiskyvyn kulmakiviä. Nämä ominaisuudet kehittyvät vielä hyvinkin iäkkäillä ja säännöllisen harjoittelun tulokset näkyvät jokapäiväisten askareiden sujuvuudessa.

Näin löydät tasapainovideot Voitas.fi -sivulta

  1. Rastita Hae liikkeitä -sivun hakulaatikosta
  • Esitystapa: video
  • Välineet: ulkoliikuntalaite
  1. Hakutuloksiin ilmestyy 28 videota, joista voit valita mieleisesi liikkeen ja tason.
  2. Jos olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, voit koostaa ja tallentaa videoista oman jumppakokonaisuuden.

Tutustu myös Voimaa ja tasapainoa liikuntapuistosta -vertaisohjaajan oppaaseen. Opas sisältää kaksi noin tunnin mittaista harjoitusohjelmaa ulkoliikuntalaitteilla. Alku- ja jäähdyttelyliikkeiden lisäksi oppaassa on ohjeita tasapaino- ja voimalaitteiden käyttöön.

Teksti: Anne Honkanen