Siirry sisältöön

Äänestä luontoelämykset Ympäristöbonuskohteeksi

Kuva: Fotofuusio.

Kuva: Fotofuusio.

Mahdollista ulkoiluapua tarvitseville iäkkäille luontoretket ja äänestä Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja Partioaitan vuoden 2022 Ympäristöbonuskohteeksi 20.12. mennessä.

Monen ikäihmisen ulkoilu jää vähäiseksi tai olemattomaksi esimerkiksi heikentyneen liikkumiskyvyn, muistiongelman, yksinäisyyden tai kaatumisen pelon vuoksi. Koronapandemia on entisestään heikentänyt tilannetta – elinpiiri on kaventunut ja ulkoiluystävätoiminta on ollut tauolla.

Ympäristöbonus mahdollistaa sadoilla ikäihmisille luontoretket turvallisessa seurassa eri puolilla Suomea Vie vanhus ulos -kampanjan aikana 7.9.-7.10.2022. Retket suuntautuvat mm. lähimetsiin, leirikeskuksiin, ulkoilumajoille tai kansallispuistoihin – vähän kauemmas kotinurkista. Ne toteutetaan yhdessä kuntien, paikallisten järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Bonuksella hankitaan kuljetuksia ja retkivarusteita. Lisäksi tuotetaan uuttaa luontomateriaalia retkeläisten käyttöön.

Äänestysaika on 15.11.-20.12.2021. Äänestykseen voivat osallistua kaikki 365-klubin jäsenet. Klubiin liittyminen käy helposti ja on täysin ilmaista.

Äänestä Ympäristöbonuskohdetta

Ikäinstituutti edistää ikäihmisten ulkoilua viestimällä, kampanjoimalla, kouluttamalla, tukemalla kuntia ja järjestöjä sekä tuottamalla ulkoilu- ja luontoliikuntamateriaalia. Vuosittaisella Vie vanhus ulos -kampanjalla haastamme vapaaehtoisia, omaisia ja läheisiä, naapureita, päättäjiä, koululuokkia, urheiluseuroja ja työyhteisöjä ulkoilemaan apua tarvitsevien ikäihmisten kanssa. Ulkoilu kuuluu jokaiselle – www.vievanhusulos.fi