Vie Vanhus Ulos -kampanjan lähtökohtana ovat yhdenvertaisuus, vapaaehtoistyön periaatteet ja laillisuus – emme hyväksy minkäänlaista rasismia tai syrjintää

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjalla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti. Kampanjaan voivat osallistua yksityishenkilöt, lailliset järjestöt, kunnat, oppilaitokset tai työyhteisöt, jotka haluavat tehdä hyvää ja noudattavat vapaaehtoistyön periaatteita.

Vie vanhus ulos -kampanjassa vapaaehtoiset ulkoiluystävät sopivat itsenäisesti yhteisestä ulkoiluhetkestä läheisensä, tuttavansa tai paikallisen palvelutalon kanssa. Lisäksi monissa kunnissa järjestetään kaikille avoimia ulkoilutapahtumia kampanjan aikana. Ulkoilukerrat kirjataan kampanjan verkkosivuille.

Tänä vuonna Vie Vanhus Ulos -kampanjassa tehtiin uusi ennätys – lähes 28 000 ulkoilukertaa. Yhteisöistä mukana oli 143 palvelutaloa, 13 järjestöä ja 60 muuta tahoa. Yksityisiä henkilöitä oli mukana 121. Ikäinstituutti on luonut Vie Vanhus Ulos -konseptin, ylläpitää kampanjan verkkosivua ja vastaa sen viestinnästä.

”Tänä vuonna kampanjasivustolle kirjautui järjestö, joka tunnetaan toiminnasta, joka on Ikäinstituutin arvojen vastaista. Se sai Ikäinstituutin ylläpitämän sivun kautta näkyvyyttä. Tällaiseen tilanteeseen emme osanneet varautua. Muutamme toimintaamme siten, että jatkossa Vie vanhus ulos -kampanjan ulkoilutilin voivat perustaa järjestöt, jotka ovat eläkeläis-, sosiaali-, terveys- tai liikunta-alan järjestöjä tai ne ovat STEA tai Veikkauksen avustuskelpoisia,” toteaa Ikäinstituutin johtaja Päivi Topo.

Kampanjan lähtökohtana ovat vapaaehtoistyön periaatteet – vastavuoroisuus ja tasa-arvoisuus, itsemääräämisoikeus, luotettavuus, puolueettomuus ja vastuullisuus – joita kaikkien kampanjaan osallistuvien odotetaan noudattavan. Vapaaehtoistyön periaatteista kerrotaan tarkemmin kampanjan verkkosivulla

Ikäinstituutti ei hyväksy rasismia eikä minkäänlaista muutakaan syrjintää.