Siirry sisältöön

Uudenlaiset kohtaamisen tavat

Kuva: Ossi Gustafsson.

Kuva: Ossi Gustafsson.

Ikäihmisten ja ammattilaisten tapaamiset, koulutukset ja tilaisuudet verkossa ovat nyt uutta arkea, jota emme olisi osanneet vielä vuosi sitten kuvitella. Olemme yhdessä kumonneet digivälineiden käyttöön liittyviä ennakkoluuloja ja parantaneet digitaitoja.

Ikäinstituutti järjestää verkossa monenlaista toimintaa, johon on helppoa ja turvallista osallistua. Tutustu kevään tarjontaan.

Elämäni eläkevuodet -verkkovalmennus

13.4.–6.5.2020, tiistaisin ja torstaisin klo 13–15

Verkkovalmennus juuri eläkkeelle jääneille sisältää kahdeksan etätapaamista. Valmennusryhmässä keskustellaan uuden elämänvaiheen nostattamista odotuksista ja toiveista sekä syvennytään tarkastelemaan omaa hyvinvointia erilaisten harjoitusten avulla. Tavoitteena on herätellä motivaatiota liikkumiseen ja löytää keinoja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Ilmoittautuminen 26.3.2021 mennessä.

Ilmoittaudu verkkovalmennukseen

Elämäni eläkevuodet -etätietoiskut

16.3.2020 klo 13–14 Rakenna elämäsi eläkevuodet!

Tietoisku juuri eläkkeelle jääneille hyvinvoinnin vahvistamisesta uudessa elämänvaiheessa.

Ilmoittaudu 16.3. etätietoiskuun

23.3.2020 klo 13–14 Mikä Elämäni eläkevuodet -valmennus?

Tietoisku järjestötoimijoille sekä liikunnan ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Ilmoittaudu 23.3. etätietoiskuun

Voimavinkkejä mielelle ja keholle -webinaari

23.3. klo 12-13

Zoom -webinaari on suunnattu ikäihmisille. Siellä esitellään mielen ja kehon hyvinvointiin liittyviä vinkkejä, joita voi soveltaa arjessa. Lisätietoa 23.3.  webinaarista

ilmoittaudu 23.3. webinaariin

Elämä on rikas kudelma -webinaari 28.4.

Webinaarin vetää ikätoveri, taitovalmentaja Ritva Enäkoski. Ilmoittautuminen avautuu maaliskuussa. Lisätietoa 28.4. webinaarista.

Kotikulmilla-etäpiristykset

Yhdessä kotikulmilla -toiminnassa kehitetään keväällä 2021 digivälineiden hyödyntämistä toiminnan järjestämisessä sekä koulutuksissa. Tule virkistäytymään kanssamme verkossa! Tilaisuudet ovat maksututtomia. Teams-linkki ja ohjeet lähetetään annettuun sähköpostiin päivää ennen piristystä.

ke 24.2, 17.3., 14.4., 12.5. ja 9.6. klo 13.00−13.30.

  • 24.2. Arpajaiset ja jutustelua
  • 17.3. Haitaristi Samin toivekonsertti
  • 14.4. Tunne vahvuutesi tehtävä
  • 12.5. Tanssitaan Tarun johdolla
  • 9.6. Luontovisa

Ilmoittaudu yhdelle tai useammalle etäpiristykselle

TaloTsemppariksi etävalmennuksella

TaloTsemppari-etävalmennuksia järjestetään Zoomilla. Valmennuksissa annetaan tietoa Yhdessä kotikulmilla-toiminnasta, aloittamisesta, TaloTsempparin vapaaehtoistehtävistä ja vinkkejä yhdessä tekemiseen, myös korona-aikaan. Maksuttomia. Mahdollisuus testata Zoomia etukäteen. Etävalmennusten ajankohdat löytyvät Ikäinstituutin koulutuskalenterista.

Etsitään TaloTsemppari-kouluttajia etäkoulutuksiin

Viime syksynä perehdytimme 15 kouluttajaa, jotka valmentavat vapaaehtoisia TaloTsemppareita. Nyt kaipaamme lisää kouluttajia. Siksi on tulossa TaloTsemppari-verkkokouluttajakoulutus 16., 23. ja 30.3. Koulutus on tarkoitettu sote-alan, liikunnan, vapaa-ajan, vanhustyön sekä järjestöjen työntekijöille ja iäkkäiden ryhmiä ohjanneille henkilöille. Ilmoittautuminen 7.3.2021 mennessä. Lisätietoa suunnittelija Outi Mustoselta outi.mustonen(at)ikainstituutti.fi.

Ilmoittaudu verkkokouluttajakoulutukseen