IKÄ-verkosto kokoaa kansanedustajat ja ikääntymisen asiantuntijat samaan pöytään

Eduskunnan IKÄ-verkosto kokoaa yhteen kansanedustajia, asiantuntijoita ja kansalaisjärjestöjä. IKÄ-verkostossa jaetaan tuoretta tutkimustietoa iäkkäiden hyvinvoinnista, taloudesta, toiveista, tarpeista ja palveluiden toimivuudesta ja keskustellaan näistä aiheista kansanedustajan työn näkökulmasta.

Verkoston perustamiskokouksessa 18.10.2018 oli paikalla 12 kansanedustajaa, lisäksi mukaan on ilmoittautunut useita kansanedustajia. IKÄ-verkoston puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Heli Järvinen (vihr.), sihteerinä toimii Ikäinstituutin johtaja Päivi Topo. Verkostoon kuuluu kansanedustajia kahdeksasta eduskuntaryhmästä. Verkosto syntyi Ilmari Nurmisen, kansanedustaja Sari Tanuksen (kd.) sekä Ikäinstituutin hallituksen puheenjohtajan Jyrki Jyrkämän ja johtajan Päivi Topon aloitteesta.

Verkostoon on lähetetty avoin kutsu kaikille kansanedustajille ja siihen voi liittyä milloin tahansa. Mukaan on kutsuttu myös johtavia ikääntymisen ja vanhuuden tutkijoita sekä eläkeläis-, vanhus- ja kansanterveystyön järjestöjä. Verkosto järjestää kaikille avoimia verkostotilaisuuksia vähintään kaksi kertaa vuodessa ja sen jäsenet saavat Ikäinstituutin kokoaman ajankohtaisen tietopaketin neljä kertaa vuodessa.

IKÄ-verkoston ensimmäinen avoin tilaisuus on keskiviikkona 14.11. kello 8.30–11.00 Pikkuparlamentissa Helsingissä.

”Mitä iäkkäiden palveluissa säästäminen maksaa? Mitä on hoivaköyhyys?”

Tilaisuuden ohjelma

Ilmari Nurminen (sd.), kansanedustaja, IKÄ-verkoston puheenjohtaja: IKÄ-verkosto yhdistää asiantuntijat ja päättäjät edistämään hyvää vanhuutta

Tuija Brax, pääsihteeri, Sydänliitto: Mitä iäkkäiden terveyden edistämisessä säästäminen maksaa?

  • Kommenttipuheenvuoro Aino-Kaisa Pekonen (vas.)

Pekka Rissanen, arviointijohtaja, THL: Säästääkö kotihoito kunnille?

  • Kommenttipuheenvuoro Sari Tanus (kd.)

Harriet Finne-Soveri, tutkimusprofessori (THL), geriatrian dosentti, ylilääkäri, Helsingin kaupunki: Miten rahat riittävät inhimillisesti kestäviin vanhuspalveluihin?

  • Kommenttipuheenvuoro Sari Sarkomaa (kok.)

Timo Sinervo, tutkija, THL: Voiko henkilöstökuluissa enää säästää?

  • Kommenttipuheenvuoro Aila Paloniemi (kesk.) (vahvistuu myöhemmin)

Heli Järvinen (vihr.), kansanedustaja, IKÄ-verkoston varapuheenjohtaja: Tietoa ja näkemystä – päätöksenteon vaikea taito

Tilaisuuden juontaa IKÄ-verkoston sihteeri, Ikäinstituutin johtaja Päivi Topo