Siirry sisältöön

Yhteistyö eri alueilla

Porukalla on mukava kävellä kodin lähellä. Kuva: Tiina Mattila

Porukalla on mukava kävellä kodin lähellä. Kuva: Tiina Mattila

Miksi Kotikulmilla-yhteistyöhön?

Haluatteko toimintaanne mukaan paremmin kotona asuvia iäkkäitä? Tai vahvistaa iäkkäiden osallisuutta ja hyvinvointia? Eteneminen kannattaa tehdä yhdessä. Hyödyntäkää olemassa olevia verkostoja tai perustakaa porukka Kotikulmilla-toiminnan ympärille. Avainhenkilöitä verkostoitumisessa voivat olla esimerkiksi osallisuus- ja liikuntakoordinaattorit, sosiaaliohjaajat, diakonit, vanhusneuvostojen jäsenet ja paikallisyhdistysten aktiivit. Yhteistyön tulee hyödyttää kaikki osapuolia.

Miettikää yhteistyön tapoja. Löytyykö kauttanne ryhmätoimintaan sopivia tiloja? Entä voivatko jotkut toimijat ohjata jumppaa taloyhtiöissä tai opastaa digiasioissa? Tai haluatteko tukea toimintaa rahallisesti vaikkapa tarjoamalla kahvit tai ostamalla lautapelejä? Voitteko käydä kertomassa palveluistanne tai järjestää ulkoilutapahtuman Kotikulmilla-ryhmäläisille? Saavatko vapaaehtoiset TaloTsempparit osallistua virkistystilaisuuksiinne?

Tiedättekö henkilöitä TaloTsemppari-kouluttajiksi?

Kouluttaja järjestää paikallisia TaloTsemppari-valmennuksia vapaaehtoisille. Kouluttaja sitoutuu vähintään kahden valmennuksen järjestämiseen. Ikäinstituutti tarjoaa maksuttoman kouluttajakoulutuksen (3 verkkokohtaamista tai 1 lähipäivä + arviointikerta) ja materiaaleja. Lisäksi Kotikulmilla-tiimi tukee valmennuksen toteutuksessa, virkistystilaisuuksilla ja vertaistapaamisilla.

Kouluttajan tulee olla sosiaali- ja terveysalan, liikunnan, vapaa-ajan tai vanhustyön tai järjestöjen työntekijöitä. Vaihtoehtoisesti hän on ohjannut iäkkäiden ryhmää. Seuraava TaloTsemppari-kouluttajakoulutus on maaliskuussa 2022. Lisätietoja löytyy nettisivuiltamme.

Tiedottakaa Kotikulmilla-tiimille

Kertokaa Kotikulmilla-tiimille, kun yhteistyö kiinnostaa. Tiimi tukee kumppaneita Helsingissä, Kotkassa, Lahdessa, Lieksassa, Riihimäellä ja Vantaalla. Mukaan otetaan toimijoita muiltakin paikkakunnilta voimavarojen puitteissa. Kaikilla paikkakunnilla saa mieluusti hyödyntää olemassa olevia oppaita ja tukimateriaalia kuten Opas Kotikulmilla-toiminnan toteuttamiseen.