Siirry sisältöön

TaloTsemppariksi tai TaloTsemppari-kouluttajaksi

Mitä TaloTsempparin tehtävät ovat?

Tule luotsaamaan iäkkäille suunnattua Kotikulmilla-ryhmää! Käytännössä suunnittelet ohjelman yhdessä iäkkäiden kanssa ja osallistut ryhmätapaamisiin. TaloTsempparin vapaaehtoistehtäviisi voi kuulua erinäisiä käytännön järjestelyitä. Jaat tehtäviä muiden TaloTsemppareiden tai asukkaiden kesken. Toimit vapaaehtoisena taloyhtiössä, naapuruston tilassa tai ulkona.

Et tarvitse aiempaa kokemusta ryhmän ohjaamisesta. Pärjäät pitkälle kuuntelemalla ja innostamalla ihmisiä. Saat perehdytyksen TaloTsemppari-valmennuksessa. Ikäinstituutti tukee vapaaehtoisia mm. starttimateriaalilla, kuukausittaisilla vinkeillä, lisäkoulutuksilla ja virkistystilaisuuksilla.

Mitä teet kouluttajana?

Kouluttajana pääset valmentamaan kiinnostuneita TaloTsemppareiksi. Lisäksi toteutat vapaaehtoisten tapaamisia yhdessä Ikäinstituutin kanssa.

Tehtävä sopii sinulle, jos ohjaat iäkkäiden ryhmiä tai työskentelet sosiaali- ja terveysalan, liikunnan tai opetuksen parissa. Voit olla työelämässä tai eläkkeellä.

Sinut perehdytetään TaloTsemppari-kouluttajakoulutuksessa. Se koostuu 2 verkkokohtaamisen lisäksi ennakko- ja välitehtävistä, paikallisen valmennuksen (3–4 t) toteutuksesta sekä arviointikerrasta. Ikäinstituutti tukee valmennuksen järjestelyissä, valmiilla materiaaleilla ja pitää TaloTsemppari-kouluttajille tapaamisia vuosittain.

Näin pääset mukaan

Osallistu TaloTsemppari-valmennukseen tai TaloTsemppari-kouluttajakoulutukseen. Löydät tulevat koulutukset Ikäinstituutin koulutussivulta. Tai ilmoita kiinnostuksestasi:

Outi Mustonen, puh. 040 552 7793

outi.mustonen@ikainstituutti.fi