Siirry sisältöön

TaloTsemppariksi

Naapureiden kanssa voi vaikka pelata korttia. Kuva: Siri Sipilä

Naapureiden kanssa voi vaikka pelata korttia. Kuva: Siri Sipilä

Viihdytkö monenlaisten ihmisten parissa?

TaloTsempparina luotsaat iäkkäiden ja muiden asukkaiden Kotikulmilla-ryhmää. Toimit omassa taloyhtiössäsi, naapurustossa, ulkona tai jossain muualla. Ohjelman suunnittelet yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmässä voidaan vaikkapa muistella, pelata sisä- ja ulkopelejä, tehdä kävelyretkiä sekä kahvitella.

Aiempaa kokemusta ryhmän ohjaamisesta ei tarvita. Pärjäät pitkälle kuuntelemalla ja innostamalla. Sinut perehdytetään maksuttomassa TaloTsemppari-valmennuksessa. Kotikulmilla-tiimin työntekijät tukevat tarvittaessa esimerkiksi tiedottamisessa ja ohjelman mietinnässä. Vapaaehtoisille TaloTsemppareille tarjotaan lisäkoulutuksia, virkistystilaisuuksia ja vertaistukea.

Olet mukana viikoittain, satunnaisemmin tai kertaluontoisesti. Käytännössä TaloTsemppari osallistuu ryhmätapaamisiin, tiedottaa ja hoitaa tarjoiluja. Tehtäviä jaetaan muiden TaloTsemppareiden tai asukkaiden kanssa. Kotikulmilla-ryhmät kokoontuvat pääosin päiväaikaan, mutta joku porukka voi tavata iltaisin tai viikonloppuisin.

Näin pääset mukaan

Osallistu TaloTsemppari-valmennukseen. Valmennuksessa perehdyt Kotikulmilla-toiminnan lähtökohtiin, vapaaehtoisen rooliin ja saat vinkkejä yhdessä tekemiseen. Tulevat valmennukset löydät Ikäinstituutin koulutussivulta tai paikallisesti. Valmennuksen jälkeen alat ohjata uutta Kotikulmilla-ryhmää tai jatkat nykyisen kanssa.

 

Lisätietoja:

Outi Mustonen

puh. 040 552 7793

etunimi.sukunimi@ikanstituutti.fi