Siirry sisältöön

Suunnittelija Oihonna Vilhu, TanssitM

etunimi.sukunimi@ikainstituutti.fi, 040-482 3190

Oihonna Vilhu on liikunnan ja terveystieteiden opettaja (JYU), tanssitaiteen maisteri (Teak) sekä ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti (Bristol University, UWE) ja hänellä on myös OPH johtamistutkinto.

Vilhu on ollut liikunnan ja tanssin parissa koko ikänsä opettaen ja kouluttaen peruskoulussa ja lukiossa sekä ammatillisessa oppilaitoksessa. Yrittäjänä hänellä oli keskisuuri tanssikoulu parinkymmenen vuoden ajan Helsingissä. Hän on ollut mukana henkilöstöliikunnan kehittämisessä koko työuransa ajan. Hän on myös toiminut esimiehenä ja koulutuspäällikkönä sekä kehittämispäällikkönä pitkään asiantuntijaorganisaatiossa.

Ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi on ollut lähellä hänen sydäntään, ja työ psykoterapeuttina ja seksuaaliterapeuttina antaa mahdollisuuden voimavaraistaa ja luoda tulevaisuususkoa asiakkaisiin ja heidän vahvuuksiinsa. Viimeisen kymmenen vuoden ajan hän on luonut yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja vastuullisuuteen pohjaavan tutkintopolun ammatilliseen oppilaitokseen, mikä on pioneerityö oppilaitoksissa. Hän on myös kehittänyt vapaaehtoistyöntekijähanketta ammatillisessa oppilaitoksessa yhdessä seurakunnan kanssa.

Ikäinstituutissa Vilhu aloittaa suunnittelijana Elämäni eläkevuodet -hankkeessa.