Ajankohtaista

Meningspacken on ilmestynyt

Nu finns Mielipakka-korten på svenska! Beställ eller ladda ner här

Elämäntaidot esiin -päätösjuhla keskiviikkona 7.2. klo 13-15

Elämäntaidot ovat mielen hyvinvoinnin voimavara ja eläkeikä on elämänkokemusten satokautta. Tule kuulemaan ja keskustelemaan ikääntymisestä ja elämänkokemuksesta. Tilaisuutta vauhdittamassa toimittaja Mirja Pyykkö ja Improvisaatioteatteri Tuulahdus.

Maksuton tilaisuus järjestetään Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa (Salomonkatu 21 B, Helsinki). Kahvitarjoilu klo 12.30.

Elämäntaidot esiin -kampanja tulee taas

Uusi Elämäntaidot esiin -kampanja käynnistyy 14. helmikuuta 2018, ja kestää kuukauden. Lisätietoja ilmestyy kampanjasivustolle www.elamantaidotesiin.fi. Tervetuloa mukaan! Kuuntele tästä elämäntaitoja koskeva pieni nauhoitus

Mielen hyvinvointia miettimässä – opas on ilmestynyt

Opas tarjoaa itsekseen toimiville varttuneiden vertaisryhmille mielen hyvinvointia koskevia keskustelukysymyksiä ja mindfulness-harjoituksia. Seitsemän aihepiiriä sisältää myös pieniä johdattelutekstejä aiheisiin. Opas on maksuton.

Mielen hyvinvointia miettimässä -opas

Mielipakasta tehtiin esittelyvideo ja infograafi

Yhdessä Eloisa ikä -avustusohjelman kanssa on Mielipakasta tehty esittelyvideo ja infograafi.

Mielipakan esittelyvideo

Mielipakan infograafi

 Keskustele elämäntaidoista -opas on ilmestynyt

Opas tarjoaa välineitä mielen hyvinvointia ja elämänymmärrystä koskevien ajatusten vaihtoon. Oppaan kahdeksan keskusteluvinkin avulla voi helposti käynnistää antoisia keskusteluja iäkkäiden kanssa. Opas on maksuton.

Keskustele elämäntaidoista (pdf)

Mielipakka -korttipakka mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen

Mielen hyvinvointiin keskittyvä Mielipakka ilmestyi joulukuussa. Se on tarkoitettu ikääntyville ihmisille ja ikääntyvien kanssa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Mielipakka tarjoaa erilaisia näkökulmia omiin mielen voimavaroihin, vahvuuksiin ja taitoihin sekä kannustaa käyttämään niitä. Mielipakka muistuttaa, herättelee ja rohkaisee ihmistä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Mielipakassa on 52 korttia ja kussakin kortissa lyhyet pohtimaan ja kokeilemaan johdattelevat osiot. Kortit on kuvitettu luontovalokuvin. Korttipakka sopii hyvin erilaisissa ryhmissä käytettäväksi.

Mielipakan suunnittelussa on hyödynnetty positiivisen psykologian, voimavaralähtöisyyden ja ratkaisu- sekä tarkoituskeskeisyyden näkökulmia. Korttien tekemisessä on kuunneltu monipuolisesti eläkeikäisten omia näkemyksiä.

Mielipakan korttien tekstit ovat nyt myös maksutta ladattavissa alla olevan linkin kautta.

Mielipakka (pdf)

Keväällä 2017 päättyi hankkeen uutta toimintaa kehittävä Elämäntaitojen huone Helsingissä – tulossa ohjaajan opas

Osana Elämäntaidon eväät -hanketta kehitettiin lukuvuonna 2016-2017 uudenlaista toimintaa iäkkäiden ihmisten elämäntaitojen ja mielen hyvinvoinnin tueksi. Kampin palvelukeskuksessa aukesi syksyllä 2016 Elämäntaitojen huone, jossa on avoimet ovet kerran kuukaudessa. Tapaamisissa käsiteltiin erilaisia elämäntaitoja yhdessä keskustellen. Lisäksi järjestettiin Elämäntaitojen kursseja. Toiminta päättyi keväällä 2017. Elämäntaidot esiin -toiminnasta on tulossa ohjaajan opas.

Lisätietoja Suvi Friediltä tai Ilka Haarnilta.