Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Elämäntaidot esiin -toiminnan opas on valmistunut

Hankkeen kehittämistyön päätuote, Elämäntaidot esiin -toiminta, saa ohjaajille suunnatun painetun oppaan huhtikuussa. Opas on ladattavissa tästä. Se tarjoaa käytännönläheiset eväät vahvistaa iäkkäiden mielen hyvinvointia ja voimavaroja. Oppaassa esitellään kymmenen keskeistä mielen hyvinvoinnin teemaa ja niihin liittyvät keskustelunaiheet, tehtävät ja harjoitukset. Mukana on myös tietoisuus- ja läsnäoloharjoituksia. Elämäntaidot esiin -toimintamallin eri vaihtoehdot sopivat monenlaisiin vanhustyön ja järjestöjen toimintaympäristöihin.

Elämäntaidot esiin -kampanja oli menestys

Elämäntaidot esiin -kampanjan 14.2.-14.3.2018 merkeissä järjestettiin yli 270 Elämäntaidot esiin -tilaisuutta tai -tapaamista yli 50 paikkakunnalla ympäri Suomen. Niihin osallistui yli 2300 iäkästä ihmistä.

Kampanjalla oli neljä teemaa: myönteiseen suuntaaminen, näkökulman avartaminen, itsemyötätunto sekä hyvän mielen arki. Kustakin teemasta oli tarjolla vinkkejä ja välineitä, muun muassa kuunneltavaa, harjoituksia sekä keskustelunaiheita.

Kampanja sai lämpimän vastaanoton ja ilahtunutta palautetta. ”Eräässä Naapuruuspiirissä tykästyivät niin Tietoinen tunne -harjoitukseen, että halusivat tulosteet itselle ja aikovat tehdä harjoituksen joka kerta piirin lopuksi 🙂 Erään piiriläisen sanoin: arjen huolet unohtuvat hetkeksi ja mieli rauhoittuu.”

Kampanjaväki kiittää kaikkia osallistujia ja viestejä lähettäneitä!

Mielitreenit Radio Suomessa ja Yle Areenassa

Kevään 2018 aikana maanantaisin klo 20.45 voi kuunnella viiden minuutin mielen hyvinvoinnin ”tietoiskun”, Mielitreenit Radio Suomessa. Sarja sisältää yhteensä 15 teemaa, mm. hyvän huomaaminen, puhelen itselleni lempeästi, leppoisasti harmien kanssa ja omannäköistä elämää. Ikäinstituutin asiantuntijoiden kanssa keskustelemassa toimittaja Marko Miettinen. Kaikki jaksot tallentuvat myös Yle Areenaan.

Meningspacken on ilmestynyt

Nu finns Mielipakka-korten på svenska! Beställ eller ladda ner här