Siirry sisältöön

Voimaa etäjumpasta

Kuva: Siri Sipilä

Kuva: Siri Sipilä

Etäjumppaan kuuluu videojumpppa ja etäjumppalähetys.Mitä iäkkäiden etäjumppa on? 

Etäjumppa on toimiva tapa saada kaukana kuntakeskuksista asuvia iäkkäitä mukaan jumpparyhmiin. Etäjumppaan kuuluu kerran viikossa etäjumppalähetys, johon voi osallistua kotoa käsin tai vaikkapa kylätalolta. Lähetettävän jumpan voi ohjata ammattilainen tai koulutettu vapaaehtoinen.  

Lisäksi harjoitellaan videoiden avulla vähintään kerran viikossa. Harjoittelun voi tehdä itsenäisesti, mutta myös yhdessä läheisen, naapurin tai vaikka koko kyläyhteisön kanssa.  

 

Kenelle etäjumppa sopii? 

Ikäinstituutin kehittämä etäjumppa sopii erityisen hyvin Voimaa vanhuuteen -kohderyhmälle: +75, alkavia toimintakyvyn rajoitteita, asuu kotona ilman säännöllisiä palveluita. Digitaitoja ei tarvita, mutta oma halu osallistua etäjumppaan ja oppia uutta on tärkeää.  

Mukana kunnat, järjestöt ja vapaaehtoiset 

Etäjumppa toteutuu parhaiten yhteistyössä, jossa on mukana kuntien ja järjestöjen liikunta-, sote- ja it-osaajia. Rohkaisemme ottamaan mukaan myös vapaaehtoisia, jotka voivat toimia monissa tehtävissä, kutejumpan ohjaajina, ammattilaisen tukena lähettävässä päässä ja iäkkäiden apuna kotona. 

Tutustu Ikäinstituutin tarjoamaan tukeen.

Yhteystiedot 

suunnittelija Sonja Iltanen, 040 642 8602
suunnittelija Teija Vihervaara, 040 662 4962
etunimi.sukunimi@ikainstituutti.fi