Siirry sisältöön

Liikkuvat palkinto 2021

Kuva: Photofuusio.

Kuva: Photofuusio.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittainen liikunnan edistämisen palkinto jaetaan tänä vuonna Liikkuva aikuinen -, Liikkuva perhe – ja Ikiliikkuja -ohjelmien hankkeille. Kutsumme ikäihmisten liikuntaa edistävät toimijat hakemaan palkintoa. Palkintosumma on 7 000 €. Palkitsemisesta päättää opetus- ja kulttuuriministeriö. Hakuaika on 13.9.-1.10.2021.

Ikiliikkujan palkinto annetaan organisaatiolle/ hankkeelle/ hakijalle, joka on menestyksekkäästi edistänyt ikäihmisten liikkumismahdollisuuksia. Valintakriteerit ja linkki palkinnon hakuun ovat alla.

Ikiliikkuja -palkintoa voivat hakea kunnat, järjestöt, henkilöt, yritykset sekä muut ikäihmisten liikuntaa edistävät tahot, joilla täyttyy ainakin yksi seuraavista kriteereistä:

Ikiliikkuja -palkinnon kriteerit

  1. Organisaatio on ottanut käyttöön yhden tai useamman iäkkäiden terveysliikunnan toimintatavan liikuntaneuvonnasta, voima- ja tasapainoharjoittelusta ja ulkoilusta laatusuositusten suuntaisesti ja yhteistyössä kunnan eri sektoreiden kanssa. Toiminnat ovat juurtuneet tai niiden juurtumiselle on luotu edellytykset.
  2. Organisaatio on tiedottanut iäkkäiden liikunnan edistämistyöstä ikäihmisille ja heidän läheisilleen, toimijoille sekä päättäjille. Kohderyhmän ikäihmisiä on tavoitettu toiminnan pariin.
  3. Organisaatio on saanut iäkkäiden kohderyhmää toimintaan mukaan uudella tai innovatiivisella tavalla, esim. tuottamalla liikuntapalveluja uudella tavalla tai kehittämällä vapaaehtoistoimintaa.
  4. Organisaatio on mukana kunnan iäkkäiden terveysliikunnan vapaaehtois- ja vertaisohjaajaverkoston toiminnassa. Verkoston koordinoinnista on yhteisesti sovittu eri sektoreiden toimijoiden kesken.
  5. Organisaatio on ottanut huomioon ikäihmisten osallisuuden toimintojen kehittämisessä mm. keräämällä kirjallista palautetta liikuntatoiminnoista. Iäkkäiden toiveita ja tarpeita on kuultu esim. päättäjien ja ikäihmisten yhteisessä liikuntaraadissa tai vastaavassa tapahtumassa.

Avaa hakulomake