Siirry sisältöön

TaloTsemppari kouluttajakoulutus

Tapahtuma alkaa: 02.03.2023 09:00
Tapahtuma päättyy: 09.03.2023 11:00

Koulutuspaikka ja -osoite: Teams verkkokoulutus
Hinta: Maksuton
Ilmoittautuminen viimeistään: 22.2.2023

Lisätietoja:
Outi Mustonen, puh. 040 552 7793 ja Jukka Murto, puh. 040 552 7100 tai etunimi.sukunimi@ikainstituutti.fi

Tämä koulutus antaa sinulle välineitä valmentaa kiinnostuneita TaloTsemppareiksi iäkkäiden Kotikulmilla-ryhmiin. TaloTsempparit toimivat taloyhtiön tiloissa, naapurustossa tai lähialueella. Näin iäkäs asukas voi osallistua, vaikka hänellä olisi toimintakyvyn pulmia, sitova elämäntilanne tai hän kokee yksinäisyyttä.

Koulutus sopii sinulle, jos ohjaat iäkkäiden ryhmää, työskentelet järjestössä, sosiaali- ja terveysalalla, liikunnan tai opetuksen parissa. Voit olla työelämässä tai eläkkeellä. Et tarvitse aiempaa kokemusta kouluttamisesta. Suosittelemme, että ryhdyt kouluttajaksi parin kanssa.

Koulutus koostuu verkkokohtaamisisten lisäksi ennakko- ja välitehtävien teosta, paikallisen valmennuksen toteutuksesta sekä arviointikerrasta. Teams-linkki ja ohjeet lähetetään sähköpostiisi viikkoa ennen koulutusta. Saat koulutuksessa Moodle-tunnukset. Ikäinstituutti tukee valmennuksen järjestelyissä, tuottaa niihin materiaalit ja pitää vuosittaiset kouluttajatapaamiset.

Järjestät vähintään kaksi valmennusta Helsingissä, Heinolassa, Joensuussa, Kotkassa, Lahdessa, Lieksassa, Lohjalla, Riihimäellä, Tampereella, Turussa tai Vantaalla. Kysy Outilta tai Jukalta, mikäli valmentaminen kiinnostaa muualla. Lisäksi toteutat paikalisesti vapaaehtoisten tapaamisia Ikäinstituutin kanssa.

Torstai 2.3.2023 klo 9.00–11.00
– Kotikulmilla-toiminta alueilla
– TaloTsemppari-valmennuksen sisältö
– TaloTsemppareita valmentamassa
– Välitehtävien ohjeistus: paikallisen valmennuksen suunnittelu ja markkinointi

Torstai 9.3.2023 klo 9.00–11.00
– TaloTsemppari-valmennuksen toteutus
– Paikallisen valmennuksen suunnittelu ja markkinointi
– Arviointikerta

Kouluttajat: Ikäinstituutin Yhdessä Kotikulmilla -tiimin työntekijät

Ilmoittaudu tästä