Siirry sisältöön

Tossut ja tassut liikkeelle

Tossut ja tassut liikkeelle (2022–2024) on Ikäinstituutin koordinoima hanke, joka edistää kotona asuvien iäkkäiden ulkoilua vapaaehtoistoiminnan keinoin. Koronapandemia on lisännyt iäkkäiden yksinäisyyttä ja kävelyvaikeuksia, minkä vuoksi uusille ulkoiluavun toimintamuodoille on tarvetta.

Hankkeessa kehitetään kaksi uutta tapaa ulkoiluavun lisäämiseksi:

  1. Ulkoiluystävätoiminta koiran kanssa, jossa koiranomistaja hakee kävelylenkille lähtiessään naapurustossa asuvan iäkkään mukaan ulkoilemaan.
  2. Kävelyryhmät, joita ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset. Kävelyryhmien vetovastuuta voi jakaa useamman vapaaehtoisen kesken.

Uusia toimintamuotoja kehitetään yhdessä kumppaneiden, vapaaehtoisten ja iäkkäiden kanssa. Hankkeen kumppanikaupungit ovat Hämeenlinna, Jyväskylä, Kouvola, Pori, Salo, Rauma ja Vantaa. Yrityskumppanina on valtakunnallinen lemmikkieläintarvikeketju Musti ja Mirri.

Ensimmäisen hankevuoden kokemuksista voi lukea täältä.

Kiinnostuitko toiminnasta? Ota yhteyttä!

Hankkeemme etsii uusia yhteistyökumppaneita, joilla on kiinnostusta ja valmiuksia käynnistää koiraulkoiluystävätoimintaa omalla paikkakunnallaan. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää.

Yhteystiedot:

Saini Suutari, koordinaattori
saini.suutari(at)ikainstituutti.fi
p. 040 526 2298

Ulla Pohjanmaa, asiantuntija
ulla.pohjanmaa(at)ikainstituutti.fi
p. 040 749 6701