Ajankohtaista

ELOISA-IKÄ_OSA-1-25042017-v1-clean

Mielipakasta tehtiin esittelyvideo ja infograafi

Yhdessä Eloisa ikä -avustusohjelman kanssa on Mielipakasta tehty esittelyvideo ja infograafi.

Mielipakan esittelyvideo

Mielipakan infograafi

 Keskustele elämäntaidoista -opas on ilmestynyt

Opas tarjoaa välineitä mielen hyvinvointia ja elämänymmärrystä koskevien ajatusten vaihtoon. Oppaan kahdeksan keskusteluvinkin avulla voi helposti käynnistää antoisia keskusteluja iäkkäiden kanssa. Opas on maksuton.

Keskustele elämäntaidoista (pdf)

Mielipakka -korttipakka mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen

Mielen hyvinvointiin keskittyvä Mielipakka ilmestyi joulukuussa. Se on tarkoitettu ikääntyville ihmisille ja ikääntyvien kanssa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Mielipakka tarjoaa erilaisia näkökulmia omiin mielen voimavaroihin, vahvuuksiin ja taitoihin sekä kannustaa käyttämään niitä. Mielipakka muistuttaa, herättelee ja rohkaisee ihmistä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Mielipakassa on 52 korttia ja kussakin kortissa lyhyet pohtimaan ja kokeilemaan johdattelevat osiot. Kortit on kuvitettu luontovalokuvin. Korttipakka sopii hyvin erilaisissa ryhmissä käytettäväksi.

Mielipakan suunnittelussa on hyödynnetty positiivisen psykologian, voimavaralähtöisyyden ja ratkaisu- sekä tarkoituskeskeisyyden näkökulmia. Korttien tekemisessä on kuunneltu monipuolisesti eläkeikäisten omia näkemyksiä.

Mielipakan korttien tekstit ovat nyt myös maksutta ladattavissa alla olevan linkin kautta.

Mielipakka (pdf)

Keväällä 2017 jatkaa hankkeen uutta toimintaa kehittävä Elämäntaitojen huone Helsingissä

Osana Elämäntaidon eväät -hanketta kehitetään lukuvuonna 2016-2017 uudenlaista toimintaa iäkkäiden ihmisten elämäntaitojen ja mielen hyvinvoinnin tueksi. Kampin palvelukeskuksessa aukesi syksyllä 2016 Elämäntaitojen huone, jossa on avoimet ovet kerran kuukaudessa. Tapaamisissa käsitellään erilaisia elämäntaitoja yhdessä keskustellen. Toiminta jatkuu keväällä 2017.

Elämäntaitojen huone on auki keväällä 1.2., 15.2., 1.3. ja 15.3. klo 10-12. Lisätietoja ohjelmasta hanketyöntekijöiltä. Keväällä 2017 järjestetään Kampin palvelukeskuksessa ja Syystien monipuolisessa palvelukeskuksessa myös viiden kokoontumisen Elämäntaitojen kurssi. Lisätietoja kursseista Suvi Friediltä (Kamppi) ja Ilka Haarnilta (Syystie).