Siirry sisältöön

Yhdessä kotikulmilla

Leppoisa kahvitteluhetki naapureiden kanssa. Kuva: Malin Gustafsson

Leppoisa kahvitteluhetki naapureiden kanssa. Kuva: Malin Gustafsson

Toimintaa lähellä kotia

Yhdessä Kotikulmilla®-toiminta on kaupungeissa ja lähiöissä asuvien iäkkäiden ryhmätoimintaa. Myös muut asukkaat ovat tervetulleita osallistumaan. Toiminta tapahtuu taloyhtiön kerhotilassa, pihalla ja lähialueella. Asukkaat suunnittelevat yhdessä mitä haluavat tehdä. Voidaan esimerkiksi kahvitella, visailla, pelailla ja ulkoilla. Vapaaehtoiset, koulutetut TaloTsempparit ohjaavat toimintaa.

Toiminnan hyödyt

Ensinnäkin asukkaille tarjotaan toimintaa lähellä omaa kotia. Toiseksi yhdessäolo ja asukasviihtyvyys vahvistuvat. Parhaimmillaan eri-ikäiset asukkaat tutustuvat toisiinsa. Kolmanneksi se on valmis tapa, jota Ikäinstituutin Kotikulmilla-tiimi tukee. Paikalliset toimijat tulevat myös tutuiksi yhteisen tekemisen myötä. Ikäinstituutti kannustaa nimittäin kunnan eri toimijoita, järjestöjä, seurakuntia, oppilaitoksia ja yrityksiä tukemaan paikallista Kotikulmilla-toimintaa.

Kotikulmilla-toiminta on otettu mukavasti vastaan ja tulokset ovat hyviä: osallistuminen on tuonut iloa, muihin asukkaisiin on tutustuttu paremmin sekä yksinäisyyden tunne on lievittynyt. Toiminnan perusta luotiin asukkaiden, vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa 2017–2019. Vuodesta 2020 alkaen jatkokehittämistä on tehty Helsingissä, Kotkassa, Lahdessa, Lieksassa, Riihimäellä ja Vantaalla.

Tutustu tuloksiin TiiTu-uutiskirjeessä PDF.

 

Yhdessä Kotikumilla -tunnus.